Portparol SNSD-a

Kovačević: Nastavljamo vrijedno raditi na novim projektima razvoja Banjaluke i Bijeljine, ali i cijele Srpske

  • 17.11.2020. 15:47

SNSD je ostvario dobar rezultat na lokalnim izborima u nedjelju i najbolji rezultat od svih stranaka u Republici Srpskoj i u BiH, rekao je portparol ove stranke Radovan Kovačević.

- Za nas je jako bitno da smo poboljšali svoj izborni rezultat u odnosu na prethodne lokalne izbore i da smo ovaj put pobijedili u trci za pozicije načelnika i gradonačelnika, ispostaviće se kada se završi prebrojavanje glasova u Derventi i kada Skupština Brčko distrikta izabere gradonačelnika, u ukupno 43 lokalne zajednice, u odnosu na 40 koliko smo osvojili na prethodnim izborima - istakao je Kovačević.

On je naveo da će SNSD će imati gradonačelnike u šest od osam gradova u Republici Srpskoj, kao i u ključnim opštinama i gradovima u Potkozarju, Lijevču, dobojskoj regiji, Posavini, Podrinju, sarajevsko-romanijskoj regiji i u Hercegovini.

- Za nas je isto tako jako bitno da smo po prvi put osvojili vlast u Prijedoru, Doboju ili npr. u Gacku. To na jedan specifičan način pokazuje snagu organizacije, ali i vitalnost SNSD-a - naglasio je Kovačević.

On je istakao da je, osim toga, SNSD je osvojio ubjedljivo najveći broj odborničkih mandata u Republici Srpskoj i otprilike isti broj glasova kao na opštim izborima 2018. godine, na kojim je ova stranka osvojila ubjedljivu pobjedu.

- Moram da kažem da nam je žao zbog izbornog rezultata za poziciju gradonačelnika Banjaluke. Stojimo pri tome da je Igor Radojičić bio najbolji kandidat i naše je mišljenje da je on najbolji gradonačelnik u istoriji Banjaluke. Bez obzira na sve, poštujemo izbornu volju i čestitamo novom gradonačelniku - rekao je Kovačević.

Kovačević kaže da je značajna činjenica da je SNSD u Banjaluci i Bijeljini osvojio ubjedljivo najveći broj glasova, te da je sa koalicionim partnerima u oba ova grada već potpisan sporazume o formiranju skupštinske većine.

- Dakle, nastavljamo vrijedno raditi na novim projektima razvoja Banjaluke i Bijeljine, a kao što je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik već rekao, planiramo podržati sve dobre inicijative novih gradonačelnika u ovim gradovima - poručio je Kovačević.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)