Portparol stranke

Kovačević: Kandidati SNSD-a su provjeren tim za Srpsku

  • 21.06.2018. 15:22

Iluzorno je govoriti o prognozama funkcionera SDS-a Mladena Bosića kada je riječ o predstojećim izborima, jer je on najprovjereniji i najdokazaniji gubitnik u istoriji Republike Srpske, ocijenio je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

Kovačević smatra da Bosić u svojoj dugogodišnjoj karijeri nema zabilježeno ništa osim konstantnih neuspjeha i poraza. 

"NJegove prognoze smatramo potpuno irelevantnim, jer je više puta prognozirao pobjedu opozicije koju je predvodio, a ta pobjeda, kao što svi u Srpskoj znaju, nije se nikada dogodila", rekao je Kovačević. 

Prema njegovim riječima, SNSD kandiduje provjeren tim za Republiku Srpsku, za razliku od opozicije koja kandiduje dva čovjeka koja nikada ništa nisu radila zajedno i dolaze iz dvije različite političke partije. 

"Jedan je na početku, a drugi na zalasku političke karijere. Jedan je tek postao lider političke stranke, a drugi je to već prepustio i itekako se spremio za političku penziju", istakao je Kovačević.

On je naglasio da su kandidati SNSD-a najzaslužniji za sve ono što je dobro u Republici Srpskoj i dodao da istraživanja javnog mnjenja pokazuju njihovu ubjedljivu pobjedu. 

"U medijima smo mogli vidjeti da je čak i opozicija imala istraživanja koja pokazuju da će kandidati SNSD-a i koalicije ubjedljivo da pobjede. Mi imamo čak i nova istraživanja po kojima je ta prednost još ubjedljivija", ističe Kovačević. 

Funkcioner SDS-a Mladen Bosić ocijenio je ranije da kandidat Saveza za promjene Vukota Govedarica ima više nego realne šanse da postane novi predsjednik Republike Srpske, te da je što se tiče duela Mladena Ivanića i Milorada Dodika za mjesto srpskog člana Predsjedništva BiH situacija sasvim jasna. 

"Glasači znaju šta im nudi Željka Cvijanović i siguran sam da će htjeti nešto drugačije od ovoga što imaju sada. Glas za Dodika znači glas za politiku konflikta, političke i ekonomske nestabilnosti", smatra Bosić. 

On je za sarajevski portal "Vijesti" naveo da je "glas za Ivanića, glas za politiku koja nije politika konflikta", već "zaštite interesa građana Republike Srpske".

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок