Srpska će zaštiti svoju teritoriju i građane

Kovačević: Nije SNSD adresa za migrantsku krizu već vaš ministar iz SDS-a

15:23, 04.08.2018.
Izvor: Srna
Thumbnail
Portparol SNSD-a Radovan Kovačević rekao je da će vlast u Republici Srpskoj ispraviti greške SzP-a, čiji predstavnici u Sarajevu nisu bili sposobni da urade svoj posao i zaštite granice BiH od ulaska ilegalnih migranata.

"Republika Srpske će da zaštiti svoju teritoriju i sve njene građane", poručio je Kovačević. 

Reagujući na saopštenje Saveza za pobjedu, u kojem tvrde da vlast u Srpskoj preuveličava i spinuje problem migranata, Kovačević je upitao da li je spin tvrdnja zamjenika ministra bezbjednosti BiH Mije Krešića da je u BiH do sada ušlo više od 10.000 migranata. 

"Da li je spin to što je zamjenik Dragana Mektića rekao da je priliv migranata ostao identičan od početka migrantske krize u BiH, a da je izlazak migranata iz BiH skoro u potpunosti zaustvaljen", rekao je Kovačević. 

On podsjeća na Krešićevu izjavu da institucije BiH nemaju nadzor nad više od 7.000 migranata koji se trenutno nalaze u BiH. 

"Moram da kažem da me je lično sramota što na današnji dan učestvujem u bilo kakvim srpskim razmiricama i prepucavanjima, ali to ovaj put mora ići na dušu onih koji su na današnji dan uputili jedno ovakvo sramno saopštenje", poručio je Kovačević. 

Savez za pobjedu saopštio je da vlast u Republici Srpskoj preuveličava problem migranata, te da treba početi da govori o stvarnom problemu Republike Srpske, a to je emigracija stanovništva.