Portparol SNSD-a poručio

Kovačević: BiH ne može biti zajednica ucjena

13:10, 26.02.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Portparol SNSD-a Radovan Kovačević rekao je danas da je došlo krajnje vrijeme da u političkom Sarajevu i u SDA shvate da BiH može biti jedino zajednica konsenzusa, a nikako zajednica ucjena i da sve ono što nije zasnovano na konsenzusu svih u BiH ne može biti ni na dnevnom redu.

"Vrijeme je da zvaničnici i predstavnici Srpske u svim međunarodnim kontaktima, a posebno u kontaktima sa predstavnicima Brisela i Evropske komisije, počnu detaljno da objašnjavaju da je BiH na ovaj način nemoguća i neodrživa zajednica u kojoj čak nije moguće implementirati ni izborne rezultate i da Srpska zbog toga konstantno trpi štetu", rekao je Kovačević Srni. 

Prema njegovim riječima, neophodno je i da se jasno stavi do znanja da je Srpska strana koja sarađuje i želi da ide naprijed, ali da se uvijek pojavljuje političko Sarajevo za koje se redovno ispostavi da je kočnica svake vrste razvoja i napretka i Republike Srpske i BiH u cjelini. 

"Krajnje vrijeme je da Srpska prestane da bude talac političkog Sarajeva i njihove nemogućnosti da prihvate realnost, a to je dejtonska BiH", zaključio je Kovačević.