Kovač potezao pištolj na generala Mladića, a danas uzima za pravo da se obraća borcima

  • 15.08.2020. 20:54

Penzionisani general Policije Republike Srpske u vrijeme rata Tomislav Kovač dospio je u javnost svojim otvorenim pismom u kojem se obraća borcima Republike Srpske, a do prije neku godinu hvalio se svojom hrabrošću što je potezao pištolj na generala Vojske Republike Srpske, Ratka Mladića.

Kovač sebi za pravo daje da otvoreno pita borce Vojske Republike Srpske gdje su im vođe i ratni komandanti, poručujući da jedni nisu među živima, a drugi su u kazamatima i isto tako zaboravlja svoj herojski intervju na jednoj sarajevskoj televiziji kada se hvalio da je potezao pištolj na generala Vojske Republike Srpske Ratka Mladića.

Kovač je govorio o konvoju iz Sarajeva koji je zadržan na Ilidži i onda ispričao detalje kada je potegao pištolj na Mladića.

“Mladić i Karadžić su bili tada u kasarni u Lukavici. Ja dolazim tad u sukob sa Mladićem. Tražio sam od Radovana da se pusti ovaj konvoj, a Mladić skače i pita me ko sam ja da mogu da odlučujem. Tad smo se sukobili, ja sam već za pištolj povukao i malo mi je falilo. Ja sam tad već bio u problemima….”

A onda je voditelj upitao šta je to malo falilo? Jeste li potegli pištolj?

“Malo je falilo da dođe do obračuna između mene i Mladića. Ja sam potegao pištolj, on nije”, rekao je Kovač na šta mu je voditelj poručio da su svi trebali da potežu pištolje.

Kada su ga pritisnule optužnice za zločin u Srebrenici, Kovač se nije libio da svu odgovornost sa sebe prebaci na Ratka Mladića. Tako da je tvrdio da je Mladić sa oficirima u Srebrenici bio vidno pijan, i potvrdio izjavu tužioca da je Vojska Republike Srpske izvršila masovna pogubljenja u Srebrenici.

Тагови:
  • 20:00 Имате ријеч са Милијаном Кос

    ''Ко? Шта? Када? Гдје? Зашто? Како? И ту се питања не заустављају - отворено и одважно.

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.