Kostrešević od danas i zvanično direktor Policije Republike Srpske

  • 01.08.2020. 08:45

Siniša Kostrešević danas će zvanično preuzeti funkciju direktora Policije Republike Srpske.

Kostreševića je Vlada Republike Srpske 30. jula imenovala na poziciju direktora Policije Republike Srpske nakon što je Darko Ćulum ranije izabran za direktora Agencije za istrage i zaštitu BiH.

Siniša Kostrešević je iskusan, stručan i školovan kadar koji je tokom svoje bogate policijske karijere obavljao niz značajnih funkcija u Ministarstvu unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske, te učestvovao u brojnim projektima i operacijama u Republici Srpskoj i BiH, kao i na međunarodnom nivou.

Kostrešević je rođen 1980. u Banjaluci. Završio je Visoku školu unutrašnjih poslova. Prošao je put od pripravnika u Centru javne bezbjednosti Banjaluka, pomoćnika u Policijskoj stanici Lazarevo, komandira Policijske stanice u Laktašima, a potom je raspoređen u Upravu kriminalističke policije, gdje je ubrzo unaprijeđen na mjesto načelnika Jedinice za borbu protiv organizovanog kriminaliteta i korpucije.

Nakon što je MUP Srpske 2013. formirao Službu za borbu protiv organizovanog kriminaliteta i korupcije, Kostrešević je raspoređen na mjesto načelnika Službe Uprave krim policije.

Kao zamjenik načelnika Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma 2015. i 2016. učestvovao je u njenom formiranju kao posebne organizacione jedinice MUP-a, kao i svim daljim aktivnostima ove uprave.

Od decembra 2016. do januara 2019. bio je načelnik Uprave kriminalističke policije, nakon čega je raspoređen na mjesto stručnog savjetnika ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača.

Više puta je nagrađivan za izuzetno ostvarene rezultate. Između ostalog, dobitnik je Zlatne značke MUP-a za rezultate u borbi protiv korupcije i međunarodnog organizovanog kriminala, više plaketa od SELEK/SECI, Centra iz Bukurešta, za učešće u međunarodnim operacijama u borbi protiv organizovanog kriminaliteta, sprečavanju trgovine narkotika, oružja, trgovine ljudima, tri prve nagrade za najbolje operacije u borbi protiv organizovanog kriminaliteta u Jugoistočnoj Evropi.

Siniša Kostrešević je oženjen i otac dvoje djece.

Тагови:
  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок