Član Predsjedništva SNSD-a

Košarac: Državničko držanje Dodika u cilju odbrane interesa Srpske

  • 25.11.2020. 10:30

Član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac istakao je da mećunarodni politički mešetar i štetočina Valentin Incko, pritisnut mrzilačkom strašću prema Srbima i osokoljen apanažama bošnjačkog političkog i biznis establišmenta, u obraćanju Savjetu bezbjednosti UN ponovo je napadao i optuživao Srbe i Hrvate za sve što se dešava i ne dešava u BiH, čime je još jednom potvrdio da je bošnjački lobista.

"Incko je i sinoć pokušavao da optuži da su za normalno funkcionisanje BiH problem pojedini političari, prije svega Milorad Dodik, iako je svima jasno da je problem visoki predstavnik koji, mimo volje političkih predstavnika dva naroda i parlamenata u BiH, hoće da odlučuje o svemu i kao takav je prepreka normalnom političkom životu i funkcionisanju BiH", naglasio je Košarac u izjavi za Srnu.

On je ocijenio da samo odlaskom visokog predstavnika iz BiH, u kojoj je godinama već na političkoj sceni klasični protektorat, ona može početi funkcionisati međusobnim dijalogom a nikako stranim miješanjem koje otežava njenu normalnost kao zemlje sastavljene od dva entiteta i tri konstitutivna naroda.

"Apsurdna je situacija da Incko, koji se lažno predstavlja kao međunarodni pravednik, i sinoć pred Savjetom bezbjednosti ne govori istinu i priziva normalnost u BiH koju on itekako svojski narušava svojim intervencionizmom", rekao je Košarac.

On je posebno istakao da državničko držanje srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika koji se nije libio da u odbrani srpskog naroda i Republike Srpske, pred Savjetom bezbjednosti, iznese istinu i razotkrije laži takozvanog visokog predstavnika Valentina Incka.

"Samo na takav način, iznoseći argumente, kao što je to sinoć uradio Dodik zavisi i naš opstanak kao starog i civilizovanog evropskog naroda koji govori svojim jezikom, piše svojim pismom i ne libi se da vodi borbu i na identitetskom frontu koga bi neki međunarodni mešetari da dovedu u pitanje", zaključio je Košarac.

Kada je riječ o rekacijama iz političkog Sarajeva, Košarac je rekao da je očekivano da "zlatni ljiljan" Željko Komšić stane u odbranu i Incka i navodne građanske opcije u BiH, koja je nemoguća u složenoj državnoj zajednici kakva je BiH.

On je dodao i da Izetbegovićevo nepristajanje da se obrati Savjetu bezbjednosti, iako je uredno pozvan, pokazuje da je riječ o političaru koji bježi od istine i činjenica, tako da je svaki komentar na takav gest suvišan.

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.