Zaslužan za jačanje odnosa Srpske i Srbije

Konzul Nikolić u oproštajnoj posjeti Vladi Republike Srpske

  • 23.06.2020. 12:34

Potpredsjednica Vlade Republike Srpske i ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić primila je u oproštajnu posjetu generalnog konzula Republike Srbije u Banjaluci Vladimira Nikolića.

Ministarka Golić se zahvalila generalnom konzulu na dosadašnjoj saradnji, naglasivši njegovu ogromnu ulogu u jačanju odnosa Republike Srpske i Srbije, saopšteno je iz Vlade RS.

"Ti odnosi nikada nisu bili bolji, a za to je i te kako zaslužan i generalni konzul Nikolić, koji se za vrijeme svog mandata nesebično i predano zalagao sa što čvršće veze Srpske i Srbije", poručila je Srebrenka Golić. Ona je upoznala generalnog konzula sa aktivnostima koji se realizuju na izgradnji auto-puta od Doboja prema Bijeljini i granici sa Srbijom, podsjetivši da to predstavlja jedan od strateških ciljeva Republike Srpske.

Generalni konzul Republike Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić je ponovio da će Srbija uvijek biti uz Republiku Srpsku i njene građane, podsjetivši na brojne projekte koji su realizovani na teritoriji Srpske direktnim donacijama Vlade Srbije.

"Iako nas Drina razdvaja, mi smo jedan narod, a građani Republike Srpske, gdje god bili na svijetu, moći će da računaju na pomoć diplomatsko-konzularnih predstavništva Srbije, ukoliko im ista zatreba", poručio je Vladimir Nikolić.
 

Pročitajte i: