Opozicija nije došla

Konsultacije kod predsjednika prije posebne sjednice Narodne skupštine

  • 13.08.2018. 19:08

Na konsultacije kod predsjednika nisu došli, ali na posebnu sjednicu Narodne skupštine hoće, poručuju iz Saveza za pobjedu. Ovaj potez objašnjavaju time što od Vlade nisu dobili potrebnu dokumentaciju da se pripreme, a zasmetalo im je i što je  u pozivu predsjenika navedena samo satnica, ali ne i dnevni red sastanka. 

Da izvještaj o Srebrenici treba ponovo pred poslanike ponavlja i bivši predsjednik RS i lider NDP-a   Dragan Čavić, ali ne sviđa mu se što je sjednica pred početak same izborne kampanje. Ipak, ideju Vlade o formiranju nove komisije podržava.

“Ima smisla da se prihvati inicijativa Vlade jer smo to čuli iz redova Vlade RS da se formira nova komisija međunarodnog karaktera, sa ljudima od uticaja i ugleda, u cijelom svijetu nema veze iz koje su zemlje, neka to budu velika imena koja mogu garantovati objektivnost", rekao je Dragan Čavić, predsjednik NDP-a.

“Mi smo zatražili da se dostavi odluka Vlade, o stavljanju van snage izvještaja o Srebrenic, da se dostavi prijelog komisije nove, koja bi radila izvještaj novi, medjutim ništa od toga nije dobijeno", kaže Milan Đukić član Predsjedništva PDP-a.

Iz SNSD-a poručuju da nisu ni očekivali da predstavnici opozicije dođu na sastanak kod predsjenika jer to nije prvi put da se ne pojave. Izvještaj o Srebrenci kažu nanosi ogromnu štetu Srpskoj i zato se trebalo pokazati političko jedinstvo. To očigledno nije bitno opoziciji jer čine istu grešku kakvu su učinili kada je izvještaj i usvojen a oni bili na vlasti poručuje Staša Košarac.

“Nikako SDS i PDP, ne mogu da se odupru uticaju Sarajeva, što je jasno vidljivo u ovom njihovom stavu da ne žele da dodju kod predsjenika jer ovo nije prvi put, ovo se povalja četiri godine, ide uvijek izmedju politicke Banjaluke koja treba da nam bude na prvom mjestu, oni uvijek odgovore na način da ne žele da dodju na sastanak", rekao je Staša Košarac predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u PD PS BiH.

za Nenada Stevandića potez opozicije je kako kaže bezdušan. U pozadini svega je kaže  borba za bošnjačke glasove koja je, kako je naveo, za mnoge važnija od te vrste nacionalnog dostojanstva i poštivanja institucija Srpske. Povod za sastanak kod predsjednika RS je posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske koja će da bude održana sutra. Jedina tačka dnevnog reda biće informacija o izvještaju Komisije za ispitivanje događaja u i oko Srebrenice od 10.do 19.jula 1995. godine, koji je objavljen prije 14 godina.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству, као и мноштво злата вриједних савјета, те приче о вриједним пољопривредницима, домаћинима, и плодовима њиховог рада.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Наша Српска (Р)

    Емисија: Наша Српска (Р)

  • 13:25 Енерго клуб (Р)

    Гдје на једном мјесту добити информације из енергетике, како глобалне, а тако и домаће? Наш нови формат ‘Енерго клуб’ пружиће вам релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.