Uživo na ATV-u od 14 časova

Konstitutivna sjednica Parlamenta Srpske

07:15, 19.11.2018.
Izvor: Srna
Thumbnail
Konstitutivna sjednica 10. saziva Narodne skupštine Republike Srpske biće održana danas u Banjaluci na kojoj će svečane zakletve položiti novoizabrani srpski član Predsjedništva BiH i predsjednik i potpredsjednici Srpske.

Prva sjednica novog skupštinskog saziva zakazana je za 14.00 časova, a prije njenog održavanja u 12.00 časova novoizabranim poslanicima biće dodijeljeni sertifikati Centralne izborne komisije BiH, saopšteno je iz Narodne skupštine Srpske. 

Konstitutivnu sjednicu Narodne skupštine RS uživo pratite na programu ATV-a.

Na konstitutivnoj sjednici biće izabrana Komisija za izbor i imenovanja i verifikovani mandati narodnim poslanicima, koji će položiti svečanu zakletvu, a biće razmatrana i odluka o broju potpredsjednika Narodne skupštine. 

Na predloženom dnevnom redu prve sjednice je izbor predsjednika i potpredsjednika Narodne skupštine Srpske, kao i pokretanje inicijativa za izbor delegata iz Republike Srpske u Dom naroda parlamenta BiH i za izbor delegata u Vijeću naroda Srpske. 

S obzirom da je krajnji rok za izbor delegata 6. decembar, parlamentrane stranke će do 28. novembra dostaviti Narodnoj skupštini Srpske liste kandidata za izbore delegata u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH i Vijeće naroda Srpske. 

Konstitutivnom sjednicom, do izbora predsjednika Narodne skupštine, predsjedavaće radno predsjedništvo, koje čine najstariji poslanik - Dane Malešević, kojem će pomagati tri najmlađa poslanika iz stranaka koje su dobile najviše poslanika u Narodnoj skupštini - Denis Šulić iz SNSD-a, Aleksandar Glavaš iz DNS-a i Davor Šešić iz SDS-a. 

Prvoj sjednici 10. saziva Narodne skupštine Srpske prisustvovaće brojni predstavnici političkog i javnog života Republike Srpske, predstavnici diplomatskog kora i međunarodnih organizacija, a dolazak su, između ostalih, potvrdili premijer Srbije Ana Brnabić i predsjednik Skupštine Srbije Maja Gojković.