23 godina stranke

SNSD će raditi na očuvanju izvornog Dejtonskog sporazuma VIDEO

  • 05.03.2019. 13:57

U Banjaluci je održana konferencija za novinare Milorada Dodika, predsjednika Saveza nezavisnih socijaldemokrata.

"Na današnji dan prije 23 godine osnovan je SNSD", rekao je Milorad Dodik na konferenciji za novinare u Banjaluci. On je rekao da je SNSD istrajan na održavanju Dejtonskog sporazuma.

Stranka je počela sa 50 članova, a sada impozantan broj članova 192.707. Ni jednu godinu nemamo pad članstva, uvijek je to bio rast, iz godine u godinu. SNSD je jedna od najbrojnijih partija u regionu, kaže Dodik.

"SNSD je vladajuća politička partija u Republici Srpskoj i BiH. SNSD je nezaobilazan faktor u formiranju vlasti  i nastavlja da radi na očuvanju izvornog Dejtonskog mirovnog sporazuma", kaže Dodik. SNSD je, ističe Dodik, 15 godina nosilac vlasti u Republici Srpskoj. Naglasio je da su na prošlim izborima socijaldemokrate zabilježile najbolji rezultat.

"Naša politika danas je primarno bavljenje Republikom Srpskom, naša borba je vezana za jačanje snage Srpske i Republika Srpska je epicentar našeg političkog djelovanja, i sve što činimo u vlasti i na međunarodnom planu je u interesu Republike Srpske", jasan je Dodik.

Konferencija se održala u novoj zgradi gdje će biti sjedište stranke u Banjaluci, na šta se takođe osvrnuo lider SNSD-a.

"Kupljeno je zemljište prije 11 godina i lokacija, a zgrada je izgrađena sredstvima članova stranke. Zgrada je u završnoj fazi izgradnje", kaže Dodik. 

"Ponosan sam na činjenicu da smo sve ove godine pokazali društvenu i nacionalnu odgovornost. Danas je važan dan za nas", kaže Dodik.

Dodik se zahvalio novinarima na dugogodišnjem praćenju uz napomenu da SNSD poštuje ono što mediji rade.

"Mi ne sporimo BiH zasnovanu na izvornom Dejtonskom sporazumu, ali ćemo sporiti sve što nije u skladu sa Dejtonskim sporazuma", kaže Dodik.

"Ostajemo privrženi vojnoj neutralnosti Republike Srpske i nećemo žrtvovati taj princip ni za koji drugi princip", ponovio je Dodik.

"Smatram sebe potpunim legalistom kada kažem da se zalažem za Ustav onakav kakav je napisan. Nije nepoznato da ja preispitujem svoj boracvak u predsjedništvu i prije nego što sam izabran. Prisutna je stalna situacija blokade", kaže Dodik.

Primjer je sporazum o ukidanju rominga i Željko Komšić je saglasan da se potpiše, ali za to nije Šefik Džaferović. Ja ne želim da gubim energiju na te stvari. To je stvar koja se tiče naroda, sviju koji imaju telefone, da ne plaćamo skupi roming", kaže Dodik.

"Ja sam razgovarao sa Komšićem da nas dvojica to potpišemo, ako Džaferović neće", kaže Dodik.

"Ja nisam otišao u Predsjedništvo BiH da zaradim platu i da bi se slikao tamo. Zašto bi ja išao u Sarajevo i sjedio na beskrajnim sastancima ako to nema rezultata, kaže Dodik.

Pogledaje snimak konferencije za novinare!
 

  • 13:30 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    ''Кроз објектив камере вођени авантуристом, путописцем и симпатичним пустоловом Робертом Дацешином завирићемо у најзабаченије дијелове свијета.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.