Banjaluka

Konferencija "Uloga skupštinskih službi u procesu evropskih integracija"

  • 25.09.2018. 07:41

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović otvoriće danas u Banjaluci konferenciju "Uloga skupštinskih službi u procesu evropskih integracija".

Očekuje se učešće predstavnika Ministarstva za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske, Delegacije EU u BiH, Skupštine Srbije i Parlamenta AP Vojvodine, kao i Parlamentarne skupštine BiH, Parlamenta FBiH, te Skupštine Brčko distrikta. 

Čubrilović će konferenciju pozdravnim obraćanjem otvoriti u 10.00 časova u Maloj sali Narodne skupštine Republike Srpske, najavljeno je iz parlamenta Srpske, koji je organizator skupa. 

U uvodnom obraćanju, ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić govoriće o iskustvu BiH na putu evropskih integracija. 

Rad konferencije podijeljen je u dva panela. Prvi je posvećen temi "Aktivnosti Narodne skupštine Republike Srpske u procesu evropskih integracija", a tokom drugog raspravljaće se o temi "Praktično usklađivanje zakonodavstva s odredbama `akija` /acquis-a/ prilikom predlaganja zakona od Vlade i narodnih poslanika – primjer Republike Srbije". 

Potom će učesnicima konferencije u Velikoj sali biti predstavljen savremeni konferencijski sistem koji je realizovan kao prva faza e-parlamenta u Narodnoj skupštini Republike Srpske. 

Za učesnike konferencije večeras će u zgradi Narodne skupštine Republike Srpske biti upriličen koktel.