Ujedinjena Srpska

Komšić mrzi sve što je srpsko

  • 25.05.2019. 11:50

Ujedinjena Srpska smatra da hrvatski član Predsjedništva BiH Željko Komšić nije budućnost BiH, da mrzi sve što je srpsko i da je sramotno da međunarodna zajednica i cijela javnost u BiH ćute na njegove antidejtonske i antidemokratske stavove.

U Ujedinjenoj Srpskoj se nadaju da će avanturizam Komšićevskog tipa i lažna građanština uskoro biti prošlost u političkom životu BiH. 

"Na izborima izabrani kandidat blokira da se izborni rezultati poštuju i primjene tako što bi se izabrao mandatar, a kasnije formirao i Savjet ministara BiH od stranaka pobjednika na izborima. To ima samo u BiH", navodi se u saopštenju Ujedinjene Srpske, koja izražava žaljenje što Komšić blokira formiranje Savjeta ministara BiH. 

Iz ove stranke napominju da je Komšić to juče i javno potvrdio na gostovanju na sarajevskoj televiziji "Fejs", gdje se pohvalio da je on kriv što nema kandidata za predsjedavajućeg Savjeta ministara, te da će Savjet biti formiran tek kada Republika Srpska prihvati "Godišnji nacionalni plan" /ANP/. 

"Komšić je taj ratni i mirnodopski takozvani heroj, koji bi BiH uveo u NATO bez obzira na stav Narodne skupštine Republike Srpske i stav svih srpskih političkih stranaka koje su se jasno izjasnile za neutralnost, a ne za članstvo u NATO savezu. Bez ikakvih glasanja, referenduma, onako `građanski`, sarajevsko-demokratski, samo onako kako on i njegov kružok kažu", navodi Ujedinjena Srpska. 

Ujedinjena Srpska, kako se navodi, sa žaljenjem konstantuje da se Komšić opet obrušio na Republiku Srpsku i Srbe, te ističe kako nosilac ratnog ordena muslimanske vojske ismijava uniformu Vojske Republike Srpske. 

U saopštenju se napominje da Komšić zaboravlja da je Treći pješadijski /Republika Srpska/ puk Oružanih snaga nastao od Vojske Republike Srpske poslije reformi 2006. godine i da njegovi pripadnici danas ponosno nose srpski grb sa dvoglavim orlom i ocilima. 

Iz Ujedinjene Srpske ističu da je sramotno da takozvani mirotvorac i ljevičar vrijeđa čitav jedan narod, entitet Republiku Srpsku, 200.000 pripadnika Vojske Republike Srpske, članove njihovih porodica, više od 20.000 poginulih boraca i na desetine hiljada ranjenih u otadžbinsko-odbrambenom ratu. 

Ujedinjena Srpska smatra da je Komšić retrogradan, da živi u ratnim godinama, da mrzi sve što je srpsko i sigurno nije budućnost BiH, koja treba da bude saradnja tri konstitutivna naroda i dva entiteta s ciljem boljeg života. 

"Ta saradnja i dogovor na ravnopravnim osnovama treba da izgrade bolje društvo da nam mladi ne odlaze u inostranstvo. Da svi zajedno mladim ljudima pomognemo da ostanu i preuzmu glavne uloge u izgradnji moderne i uspješne Republike Srpske i BiH", smatraju u Ujedinjenoj Srpskoj. 

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић