Narodna skupština

Kolegijum sutra o zakazivanju posebne sjednice NSRS

16:14, 26.03.2020.
Izvor: Srna
Thumbnail
Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović sazvao je za sutra sjednicu skupštinskog Kolegijuma za utvrđivanje prijedloga dnevnog reda i termina održavanja posebne sjednice republičkog parlamenta.

Sjednica Kolegijuma biće održana u 12.00 časova, a saopštenje će biti objavljeno nakon njenog završetka, saopšteno je iz Odsjeka Narodne skupštine Republike Srpske za odnose sa javnošću.

ATV saznaje iz NSRS da će se posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske održati u subotu sa početkom u 12 časova u Banskom dvoru u kojem se mogu ispuniti svi potrebni uslovi, a sjednica će biti zatvorena za javnost. 

Fotografije i kadrovi sa početka sjednice Kolegijuma biće dostavljeni medijskim kućama.

Na osnovu dogovora postignutog na sastanku koji je danas sazvala predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, na posebnoj sjednici Narodne skupštine trebalo bi da, na zahtjev Vlade, bude proglašeno vanredno stanje na teritoriji Srpske zbog virusa korona.

Sastanku su prisustvovali predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, predsjednik Vlade Radovan Višković, predsjednik Ustavnog suda DŽerard Selman, potpredsjednik Ustavnog suda Snežana Savić, ministar pravde Anton Kasipović i generalni sekretar Vlade Srpske Siniša Karan.