Kolegijum Narodne skupštine RS

Poslanici o budžetu Srpske 21. decembra

11:21, 17.12.2018.
Izvor: Srna
Thumbnail
Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske, na kojoj bi poslanici trebalo da razmatraju rebalans budžeta za 2018. i prijedlog budžeta za 2019. godinu, biće održana u petak, 21. decembra, odlučio je danas Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske.

Odlukom Kolegijuma, za sjednicu je predložen dnevni red sa osam tačaka, saopšteno je iz Odsjeka Narodne skupštine za odnose s javnošću. 

Po hitnom postupku trebalo bi da bude razmatran Prijedlog drugog rebalansa budžeta i Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o izvršenju budžeta Srpske za 2018. godinu. 

Poslanici bi po hitnom postupku trebalo da razmatraju i prijedlog programa ekonomskih reformi Republike Srpske za period od 2019. do 2021. godine, te prijedlog budžeta i Prijedlog zakona o izvršenju budžeta Srpske za 2019. godinu. 

Na dnevnom redu je i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o dječjoj zaštiti, koji bi trebalo da bude razmatran po hitnom postupku, dok bi u redovnoj proceduri trebalo da budu razmotreni prijedlog odluke o dugoročnom zaduživanju i prijedlog odluke o kratkoročnom zaduživanju Srpske emisijom trezorskih zapisa za 2019. godinu. 

Održavanje treće posebne sjednice zatražila je Vlada Republike Srpske, a njen početak zakazan je za petak u 10.00 časova.