Na zahtjev mandatara

Kolegijum Narodne skupštine RS o posebnoj sjednici

  • 14.12.2018. 07:56

Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske trebalo bi danas u Banjaluci da utvrdi dnevni red i termin održavanja posebne skupštinske sjednice, čije je sazivanje zatražio mandatar za sastav Vlade Srpske Radovan Višković.

Višković je u zahtjevu obavijestio predsjednika republičkog parlamenta Nedeljka Čubrilovića da je nakon izvršenih konsultacija sa političkim partijama, nevladnim organizacijama i udruženjima obezbijedio podršku skupštinske većine za izbor Vlade Srpske, saopšteno je iz Narodne skupštine. 

"U skladu sa Poslovnikom Narodne skupštine Srpske molim Vas da sazovete posebnu sjednicu parlamenta na kojoj bih podnio ekspoze i predložio članove za sastav i izbor nove Vlade Srpske", naveo je Višković. 

Sjednica Kolegijuma, koju je sazvao predsjednik Narodne skupštine Srpske Nedeljko Čubrilović, biće održana u 12.00 časova u Narodnoj skupštini. 

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović zvanično je 20. novembra Viškoviću dala mandat za sastav nove vlade Republike Srpske. 

Ona je izrazila uvjerenje da će Višković uspjeti veoma brzo da sastavi novu vladu kako bi bez zastoja nastavile da funkcionišu institucije Republike. 

Cvijanovićeva je podsjetila da je Višković godinama dio velikog tima koji radi za Republiku Srpsku, te da je i do sada sa njim imala dobru saradnju.