Kol centar u Bijeljini aktivan svaki dan

  • 29.03.2020. 09:35

U Bijeljini je aktivan Kol centar svaki dan, osim nedelje od 8 do 16 časova. Osobe starije od 65 godina koje su u samoizolaciji pomoć mogu potražiti pozivom na brojeve 055/233-154 i 055/233-155. U ovu akciju uključeno je skoro 50 volontera i pripadnici Civilne službe koji pomažu u distribuciji svega što zatraže lica koja se javljaju. 

"Oni kad nas pozovu daju nam svoje ime i prezime, broj telefona i adresu. Mi dojavljujemo volonterima, oni idu na teren. Ukoliko je u pitanju lijek, dogovorimo se ranije sa ljekarima u Domu Zdravlja da se pripremi recept na koji će oni da kupe lijekove i naravno nose našim sugrađanima, ili ako je u pitanju hrana, isto tako. Ukoliko su udaljeniji, pošto imamo pozive sa sela, onda naši pripadnici idu sa volonterima, automobilima i rješavamo i ta pitanja. U selu je značajno manji broj nego u gradu poziva, ali naravno, sve se pozitivno rješava", kaže Ljubica Mlađenović - šef Odsjeka u Odjeljenju za društvene djelatnosti.

Svi volonteri na terenu su zaštićeni, imaju maske, rukavice i akreditovani su. Nemaju bliži kontakt sa licima u izolaciji. Te osobe, uglavnom starije populacije, ispred ulaznih vrata ostave im torbu, novac i spisak za sve neophodne namirnice. Dvadesetčetvorogodišnji volonter Stevica Tešić kog smo zatekli na terenu kaže da je u ovoj borbi vrlo važna ljudska solidarnost.

"Osjećaj je zaista divan, nažalost, moram reći da je osjećaj dobar. Ne osjećam zaista ni ovu hladnoću, ni bilo kakve prepreke. I kada dobijem poziv od Centra Civilne zaštite, zaista sam srećan što mogu da pomognem nekome kome je zaista potrebna pomoć", kaže Stevica Tešić - volonter.

Građani koji ne mogu otići sami u nabavku najčešće traže one osnovne životne namirnice. Brašno, ulje, šećer, so, voće, a tu su i potrebni lijekovi. Volonter Stevica kaže da živi sam i zna i osjeća da može pomoći drugima, a apelovao je na sve građane da i oni pomognu tako što će spriječiti širenje zaraze i ostati kod kuće. Jer, jednog dana ćemo svi zajedno slaviti jer smo pobijedili u ovoj velikoj borbi, poručio je ovaj mladi humanitarac.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.