Direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženja nestalih lica

Kojić: Selmo Cikotić je američki špijun

  • 18.06.2020. 10:32

"Imamo situaciju da se za ministra bezbjednosti predlaže američki čovjek Selmo Cikotić", rekao je za ATV u emisiji "Tema dana" Milorad Kojić, direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženja nestalih lica.

"Ja sam stava da svi koji su krivi za ratne zločine treba da odgovaraju, a samo se procesuiraju Srbi", navodi on i dodaje da sada dolazimo u situaciju da Selmo Cikotić koji je odgovoran za zločine u Bugojnu, bude predložen za ministra bezbjednosti.

"On se u suđenju za zločine nad Hrvatima u Bugojnu pojavljuje kao svjedok, što je tek apsurd", kazao je Kojić.

"Selmo Cikotić, što je vidljivo u dokumentima Wikileaksa, je kao američki špijun prenosio netačne informacije Američkom ambasadoru da vlasti Republike Srpske provode mjere na otcjepljenju od BiH. On treba da bude pod kontrolom bezbjednosnog sektora, a ne na čelu istog", zaključuje Kojić.

Takođe dodaje da je Selmo Cikotić usko vezan sa vehabijama preko svog brata. Simptomatično je da bošnjaci predlažu ratnu perjanicu.

Kako stoji u dokumentima wikileaksa, on se zalaže za unitarnu BiH, put u NATO, što znači samo jedno - da je plan da se MUP Republike Srpske prebaci na zajednički nivo.