ATV otkriva

Koji su sljedeći koraci odlazećih ministara u Vladi RS?

  • 17.12.2018. 19:28

Dosadašnji ministri koji nisu u kombinacijama za novu Vladu Republike Srpske prvo planiraju na odmor, pa će tek onda da razmišljaju o budućim angažmanima. Socijalisti Jasmina Davidović, Milenko Savanović i Predrag Gluhaković, te SNSD-ov Stevo Mirjanić neće biti dio Vlade Radovana Viškovića, a nisu izabrani na druge funkcije.

Odlazeća ministarka porodice, omladine i sporta Republike Srpske, Jasmina Davidović, kaže da je ponosna na postignuto tokom mandata, a ne isključuje da će ostati u politici.

"Prvi plan je da odem kući, da se dobro odmorim. Da budem sa svojim kćerkama, da se dobro odmorim - a nakon toga vidjećemo. Politika je jako interesantna, ako se slažete", istakla je Jasmina Davidović, bivši ministar porodice, omladine i sporta RS.

Dosadašnji ministar rada i boračko-invalidske zaštite Milenko Savanović kratko poručuje da će prvo da se dobro odmori, a nakon toga se najvjerovatnije vraća u, kako kaže, svoje matično preduzeće - "Elektroprivredu". 

Najstariji ministar u prethodnoj Vladi, 73-godišnji Stevo Mirjanić, takođe će prvo na odmor. Ipak, nije još spreman da se u potpunosti penzioniše.

"Prvo ću da se malo odmorim, jer posljednje dvije godine nisam bio na odmoru, a poslije toga biću na određen način aktivan", Stevo Mirjanić, odlazeći ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

Osam ministara iz Vlade Željke Cvijanović će opet biti u izvršnoj vlasti, dok je troje ministara izabrano na nove funkcije. Odlazeći ministar finansija, Zoran Tegeltija, izabran je u Narodnu skupštinu Srpske, ali je i SNSD-ov kandidat za predsjedavajućeg Savjeta ministara. Dragan Bogdanić iz fotelje ministra zdravlja ide u poslaničku klupu u Predstavničkom domu bh. parlamenta. Davor Čordaš, ministar u ukinutom resoru za izbjegla i raseljena lica, postao je delegat u Vijeću naroda. Dane Malešević, koji je smjenjen sa pozicije ministra prosvjete i kulture dvije sedmice nakon izbora, biće DNS-ov poslanik u parlamentu Srpske.