Sjednica Glavnog odbora

Koja je pretresala i šta je tražila JZP ispred prostorija SDS-a?

  • 29.10.2018. 19:15

Dan poslije pretresa i legitimisanja nekoliko osoba ispred stranačkih prostorija SDS-a nema zvaničnih detalja.

Nezvanično se pominje da su osobe koje su bile ispred SDS-a bile naoružane. Policija se još ne oglašava. Zato neke detalje otkriva lider SDS-a Vukota Govedarica. 

Priznaje da je angažovao obezbjeđenje jer se osjeća ugroženim. Razlog je to što je dojučerašnji član ove stranke Kostadin Vasić najavio dolazak 500 ljudi iz njegove regije da protestuju ispred SDS-a. Do toga nije  došlo, ali došlo je obezbjeđenje Vukote Govedarice, jer kako kaže ne može dozvoliti da mu niko prijeti i ucjenjuje ga. 

Nezvanično, obezbjeđenje je Govedarici stiglo na inicijativu njegovog ujaka koji je i jedan od finansijera SDS-a. Stigao je u Banjaluku iz Novog Sada  sa još desetak osoba, a sve to zbog informacija da bi ispred stranke mogli doći pojedinci koji bi ugrozili bezbjednost njegovog nećaka.

“Živim u ambijetnu po kome moram da vodim računa o svojoj ličnoj bezbjednosti to što se desili ja zapravo ne znam, ali zaista u ovim veoma teškim trenucima moram priznati da o tome moram da vodim računa", kaže Govedarica.

Jedinica za podršku stigla je po prijavi. Kako saznajemo, policija je dobila informaciju da su u Banjaluku pred sjedište SDS-a stiglo 10-ak mladića u četiri automobila i da postoji sumnja da su naoružani.  

Pretres ispred prosotrija SDS-a trajao je nekoliko minuta, a nakon pretresena vozila novosadskih tablica su  pomjerena sa te lokacije.

Тагови:
  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок