Vladajući počeli predizbornu kampanju

Kod Palate Republike zalijepljeni prvi predizborni plakati FOTO

  • 07.09.2018. 13:20

Stranke vladajuće koalicije SNSD-DNS-SP počele su danas predizbornu kampanju.

Kandidati SNSD za srpskog člana Predsjedništva BiH i predsjednika RS Milorad Dodik i Željka Cvijanović prvi predizborni plakat zalijepili su danas u podne u banjalučkom parkiću u neposrednoj blizini Palate Republike.

Dodik je rekao da SNSD ovim potezom kreće u kampanju, mada su veći dio posla već obavili, te da sve ankete govore o pobjedi SNSD.

"Naša pobjeda će biti veličanstvena. Učinićemo sve da kampanja bude fer i korektna. Srpskoj trebaju fer i pošteni izbori, ne želimo nestabilnost RS", rekao je Dodik.

Dodao je da je važno da RS može da ide putem stabilnosti, a to jedino može uz Željku i njega.

Kandidat SNSD za predsjednika Srpske Željka Cvijanović rekla je da vjeruje u pobjedu ove strane i stabilnost institucija Srpske.

"Kampanja je samo manifestiacija našeg okupljanja. Očekujem pobjedu i realitaciju svega što je započeto za dobrobit naših građana", rekla je Cvijanovićeva.

Lijepljenjem plakata SNSD je počeo i kampanju u Doboju.Predstavljeni su kandidati iz izbornih jedinica koje pokrivaju ovu teritoriju.

Na oficijelnom početku predizborne kampanje, svoju kandidaturu za poslanika u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine obznanio je i Vojin Mitrović, nosilac liste Saveza nezavisnih socijaldemokrata za Predstavnički dom BiH u Izbornoj jedinici 2. 

U razgovoru za portal opcija.net, Mitrović je označio prioritete na kojima će insistirati ukoliko dobije poslanički mandat na bh. nivou u naredne četiri godine.

“Prije svega, zalagaću se za usvajanje i poštovanje zakona koji će doprinjeti razvoju sveukupnog društva, kako Republike Srpske, Federacije, tako i BiH, ali ne na štetu interesa RS”, rekao je Mitrović.

On je, kao privrednik, izdvojio i  stvaranje poslovnog ambijenta “koji će u prvom planu imati afirmaciju i korištenje privrednih, ljudskih i drugih resursa, a sve u svrhu boljeg života svih građana”.

“U tom kontekstu, važno je i rješavanje saobraćajne i druge infrastrukture koja će olakšati povezivanje RS i BiH sa EU i ostatkom svijeta, što je pretpostavka za strana ulaganja. Tu je i zaštita domaće proizvodnje, a prije svega poljoprivredne proizvodnje, kao jedne od glavnih grana privrede RS, prema uvozu iz EU i svijeta. Osim toga, zagovaraću finansijsku podršku privredi i društvu po najpovoljnijim uslovima”, ističe Mitrović.
 

 Predsjednik DNS-a Marko Pavić rekao je da su okosnica DNS-ovog programa za predstojeće izbore očuvanje Republike Srpske, ekonomija, zapošljavanje i briga o marginalizovanim grupama stanovništva.
Pavić je istakao da DNS ulazi u izbornu kampanju sa sloganom "Odgovorno" jer će se kandidati te stranke, ako im građani ukažu povjerenje, na svim funkcijama tako odnositi na poslovima u Republici Srpskoj, prema javnim dobrima, mladima i penzionerima. 
 

On je na konferenciji za novinare u Banjaluci rekao da DNS ne želi da se bavi prošlošću, već želi da građanima predstavi svoju viziju budućnosti Republike Srpske i BiH i dobije podršku za nju. 
 

Pavić navodi da DNS za realizaciju svog programa ima i iskusne, ali i mlade ljude jer se na listama ove stranke za predstojeće izbore nalaze kandidati koji se mogu uhvatiti u koštac sa svim problemima koje ima Republika Srpska i BiH. 
 

On je naglasio da DNS u izbornu kampanju ulazi potpuno spreman, kadrovski i programski, te dodao da očekuje da će ovo biti najbolja izborna godina za ovu stranku. 

 

Novinarima u Banjaluci se obratio i zamjenik predsjednika DNS-a Nedeljko Čubrilović koji je izjavio da očekuje da predizborna kampanja za opšte izbore u BiH protekne u demokratskoj atmosferi, te da svi politički subjekti u nju unesu što više elemenata jedinstva.

"Očekujem da u kampanju niko ne unosi teme koje će značiti raskol u bilo kom smislu, i među političkim partijama, i među narodima na ovim prostorima", rekao je Čubrilović. 

On je povodom početka predizborne kampanje naveo da predstojeći izbori treba da budu još jedan korak ka demokratizaciji društva. 


Socijalistička partija održaće večeras u Doboju centralnu izbornu konvenciju na kojoj će biti predstavljeni kandidati ove stranke za Narodnu skupštinu Republike Srpske i Predstavniči dom Parlamentarne skupštine BiH.

Na konvenciji će govoriti predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić, te rukovodstva Socijalističke partije i Socijalističke partije Srbije, saopšteno je iz ove stranke. 

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić govoriće danas na tribini ove stranke u banjalučkom naselju Drakulić.


Na tribini će govoriti i kandidati Ujedinjene Srpske za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice tri, saopšteno je iz ove stranke. 

Tribina će biti održana na stadionu kod spomen-kosturnice u Drakuliću

Socijalisti zvanično započeli kampanju

Socijalistička partija započela je predizbornu kampanju lijepljenjem prvog plakata ispred prostorija partije, u prisustvu nekoliko stotina članova i simpatizera. 

Predsjednik Gradskog odbora Socijalističke partije Banja Luka i nosilac liste kandidata za Narodnu Skupštinu Republike Srpske Goran Selak poručio je da Socijalisti očekuju najbolji rezultat do sada u izbornoj jedinici 3, te pozvao građane da izaberu politiku saradnje, solidarnosti i jednakosti.

"Počeli smo kampanju ispred naše kuće, u našem dvorištu. Naš cilj su dva direktna mandata za Narodnu Skupštinu Republike Srpske i jedan mandat za parlament BiH. Večeras smo svi u Doboju, na velikoj konvenciji Socijalističke partije, gdje ćemo proglasiti pobjedu Socijalističke partije i pobjedu Republike Srpske", istakao je predsjednik Gradskog odbora SP Goran Selak.


 

 

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.