Srpska demokratska stranka

Ko još vjeruje Nikoli Špiriću?

  • 08.07.2018. 17:39

Srpska demokratska stranka (SDS) upitala je da li danas neko može da vjeruje onome šta kaže (potpredsjednik SNSD-a) Nikola Špirić, navodeći primjere njegovog, kako kažu, patriotizma, poštenja, odanosti i dosljednosti".

U saopštenju iz SDS-a navode da je Špirić bivši član Srpske radikalne stranke, Demokratske stranke za Banjaluku i Krajinu, Srpske demokratske stranke i Partije demokratskog progresa, te da to govori o njegovoj "dosljednosti i odanosti". 

Iz SDS-a su napomenuli da je Špirić glasao za povećanje akciza, potom bio protiv njihovog smanjivanja, te da je kao predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH potpisao Zakon o odbrani BiH, a kao predsjedavajući Savjeta ministara BiH više dokumenata za intenziviranje dijaloga između BiH i NATO-a. 

SDS je pripisao Špiriću "šećernu aferu" i aferu "Audi", kojima je oštećen zajednički budžeta BiH, "krivotvorenje dokumentacije Komisije za nadzor nad Obavještajno-bezbjednosnom agencijom", te da je za "luksuzni stan u Beču rekao da ga je kupio od prodaje knjiga". 

Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić rekao je danas da opozicija na čelu sa SDS-om "nastavlja da destabilizuje Republiku Srpsku baš kao što je to činila i 2004. godine praveći spiskove kojima sada mašu bošnjačka udruženja i prijete njemačkim tužilaštvom i progonom Srba". 

"Umjesto da traže način kako da zaštite ono malo Srba u Podrinju koje su svojim vladanjem iselili, opozicija juriša na Krajinu i Banjaluku. Zna se čije su radne grupe pravile spiskove 2004. godine da bi se dodvorili visokom predstavniku i međunarodnoj zajednici", rekao je Špirić Srni. 

On je dodao da se, takođe, zna i vidi da bi SDS nastavio istim metodama kada bi kojim slučajem dobio glasove u oktobru. 

Тагови:
  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок