Ko je prijetio smrću Miloradu Dodiku?

  • 28.02.2020. 19:03

Momir Vujičić iz Jošika kod Kozarske Dubice, sinoć je u programu BN televizije javno pozvao na ubistvo srpskog člana Predsjendištva BiH, otkirveno je efikasnim radom policije Republike Srpske.

U toku emisije "PULS" u kojoj je gostovao lider PDP-a Branislav Borenović, Vujičić se uživo putem telefonskog razgovora uključio u program, potpisan kao Savo iz Njemačke i pitao lidera PDP-a da li je moguće likvidirati Milorada Dodika. 

"Gospodine Borenoviću, bivši nekadašnji predsjendik Kenedi likvidiran je, da li se može likvidirati i gospodin Dodik?", upitao je Vujičić, koji je bio potpisan kao Savo iz Njemačke.

Ne plašim se, kaže Milorad Dodik, ali poručuje da prijetnje nisu nimalo bezazlene. Dodaje da je problem u tome što pojedini mediji već dugo stvaraju atmosferu u kojoj se prijetnje mogu iskazati. Imao je i poruku za gledaoca koji je javno pozvao na njegovu likvidaciju. 

"Naravno da se ne plašim. Volio bih ga upoznati da vidim ko je i šta je. Evo garantujem da mu ništa neće biti. I da niko neće ništa poduzeti. Da vidim tu junačinu koja se skirva iza sakrivenih brojeva koji prijeti. Pojavi se majstore da vidimo kakav si. Nikakav problem nećeš imati. Zašto da Milorad Dodik bude ubijen kao Kenedi. Prvo, nije baš ni malo da te upoređuju sa Kenedijem, ali u svakom slučaju kad vam to kažu da bi trebalo da vas ubiju, nije zgodno. Od svega toga mi je najžalije moje majke koja je to primila na jedan dramatičan način", rekao je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH. 

U slučaj je bila uključena i Agencija za istrage i zaštitu BiH. Prijetnje koje su sinoć izrečene treba ozbiljno shvatiti, jer su ozbiljno krivično djelo, kažu bezbjednjaci. 

"Ono što smo sinoć vidjeli, da se u javnom eteru, dakle izrazi takva prijetnja, tako gnusna prijetnja i takav poziv na likvidaciju su vremena za koja smo mislili da su davno prošla i režim iz kojeg smo mislili da su davno prošli da nisu više primjereni ovom civilizacijskom dobu. Zamislite ako neko javno u medij uputi poziv za likvidaciju predsjendiku države kako mogu svi drugi građani da se osjećaju na jedan takav poziv i takvu prijetnju", istakao je Slobodan Župljanin, stručnjak za bezbjednost. 

U toku dana oglasili su se i iz BN Televizije. Poručuju da sarađuju sa MUP-om Republike Srpske i da se ograđuje od gledaoca koji je uputio prijetnje srpskom članu Predsjenidštva BiH. 

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок