Lobiranje u punom zamahu

Ko će koga podržati za predsjednika SDS?

  • 21.04.2019. 11:58

Danas se u Istočnom Sarajevu održava sjednica Glavnog odbora SDS-a. Do sada su poznata dva kandidata koja će se zvanično kandidovati za predsjednika stranke, dosadašnji lider Vukota Govedarica i Milan Miličević, predsjednik GO.

Kako ATV nezvanično saznaje uveliko je počelo i lobiranje kandidata za budućeg predsjednika stranke, a zanimljiva fotografija stiže nam iz jednog ugostiteljskog objekta u Istočnom Sarajevu, gdje u prijateljskoj atmosferi razgovaraju Miličević i Mirko Šarović, još uvijek aktuelni ministar u Savjetu ministara.

Šarović se spominjao kao kanidat za predsjednika stranke ali je sada, kako ATV nezvanično saznaje od izvora bliskog SDS-u, sve bliže da podrži Miličevića za predsjednika.

Interesnatno je da aktuleni predsjednik SDS, i takođe kanidat za predsjednika, Vukota Govedarica lobira među članovima GO za sebe, tvrdeći da je njegov protivkandidat Miličević, kako kaže, projekat SNSD-a. Govedarica ne odustaje od borbe za novi predsjednički mandat, iako je više puta izjavio da će dati ostavku ako izgubi izbore.
Međutim, očito je da se predomislio, ili nikad nije ni mislio ono što je govorio.

Naši izvori bliski SDS-u tvrde da će se Govedarica, ukoliko izgubi u trci za predsjednika stranke, povući iz politike i odseliti u Novi Sad. Prema tim izvorima odstupnicu je već pripremio, te je kupio i stan u Novom Sadu.