Levandovski na FPN u Banjaluci

Ključno je da premijer Srpske u Vašingtonu predstavi pravu sliku 

  • 03.10.2018. 20:03

Za Republiku Srpsku je važno da ima redovne i dobre kontakte sa administracijom u Vašingtonu. Te kontankte i saradnju uspješno je uspostavila premijerka Željka Cvijanović, sa ovom administracijom, i treba da nastavite tim putem, poručio je Kori Levandovski, na predavanju studentima Fakulteta političkih nauka.

Vođa kampanje aktuelnog američkog predsjednika Donalda Trampa kaže da podržava direktne kontakte srpskih političara sa novom američkom administracijom.

"Vi imate premijerku koja je više puta dolazila u Vašington i imala priliku da razgovara sa ključnim osobama naše administarcije. Mislim da je to za vašu zemlju ključno, odnosno veoma je važno da imate jednu osobu iz Republike Srpske koja će na redovnoj osnovi dolaziti u Vašington i koja će moći da tamo predstavi situaciju ključnim osobama, o vašoj zemlji," rekao je Levandovski.

"Potrebno je popravljati odnose sa Amerikom, da bi Amerika mogla da odigra tu ključnu ulogu u promjeni određenih stavova, morate da im date prave informacije. Do sada su te informacije bile lažne, bile su kreirane, bile su izlobirane, plaćene silnim novcima, da se govore neistine o BiH i pravi lažna slika. Mislim da je došlo vrijeme da se to mijenja, bez bilo kakve namjere da se nekom nanese šteta. Ja mislim da je istina i realnost u interesu svih narod koji žive u BiH," kaže Cvijanovićeva. 

Trgovina i nacionalna bezbjednost u fokusu su politike Donalda Trampa i njegove administracije. Tramp je došao u Vašington kako bi iz korjena promijenio sve što je prethodna administracija radila proteklih 30 godina i Ameriku vratio u prvi plan. Na tom putu uveliko mu odmažu "lažne vijesti" i stara administracija koja se duboko ukorijenila u sistem. 

"Predstavnici ove velike države ne žele da se sadašnji predsjednik, naš predsjednik prikaže u dobrom svjetlu. Odnosno, prikaže da on odlično vodi taj posao," kaže Levandovski.

"I mi živimo ovdje u vremenu lažnih vijesti. Po istoj matrici s kojom se suočava velika Amerika i naša mala Republika Srpska je izložena lažnim vijestima. Druga stvar, sa istim onim s čim se suačava nova američka administracija, tamo, ja moram reći da i Republika Srpska i BiH pate zbog te borbe stare i nove administracije, zato što nova još nije preuzela da radi na način kako su prezentovali, a stara se ne da," rekla je Cvijanovićeva. 

Jedna od lažnih vijesti je baš o njemu. Oklevetan je Kori Levandovski da je bio lobista za Kosovo. 

"Ja nisam lobista. To su lažne vijesti. Znači nikad u svom životu nisam razgovarao ni sa kim sa Kosova, bar ja mislim tako, niti sam ikad posjetio Kosovo. Nisam čak bio ni u Albaniji. Čak ni ovdje, ovdje sam evo tri minuta. Mislim tužna je situacija takva da mediji kod nas više mrze našeg predsjednika nego što vole svoju državu," ocjeni je Levandovski.

Afera sa ruskim uplitanjem u izbore u Americi obila se o glavu Hilari Klinton, ali ni predsjendik Tramp nije bio pošteđen lošeg odjeka. To je posebno narušilo odnose Trampa i drugih lidera u svijetu, jer su mediji pokušali da diskredituju njegov izborni uspjeh. 
 

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб