Doboj

Ključevi stanova za novu grupu bračnih parova

  • 18.01.2020. 18:43

Ključevi u rukama, osmijesi na licima mladih Dobojlija. Deset bračnih parova od danas više ne razmišlja o krovu nad glavom. Svadbe su planirali, ali je priznaju, javni poziv za sufinansiranje kupovine stana ubrzao vjenčanja. 

"Svadbu smo planirali u predstojećoj godini ali nas je ovaj javni poziv malo motivisao i ubrzali smo proces građanskog vjenčanja i obavili smo ga 13. decembra kako bismo ušli u usove drugog  poziva", kaže Kristina Blagojević.

Na drugi poziv gradske uprave javilo se 14 parova. Njih deset je ispunilo  uslove. Uglavnom biraju drugi model finansiranja. 

"Za model dva da grad finansira 70 a mi 30 odsto. Svakao nisam imao u planu da igdje idem, uopšte, ovdje mi jesasvim dobro, ne razumijem zašto ljudi idu odavde, nije toliko loše", kaže Petar Jovanović.

To je i bila želja lokalnih vlasti, da mlade zadrže u gradu i Srpskoj. Do sada su podijelili 18 stanova. Pozive će raspisivati periodično, a razmišljaju i o dodatnim pogodnostima. 

"Želja i opredjeljnje je da u narednom periodu još da kažem natalitetnih odluka donesemo na skupštini a jedna od njih će biti da po dobijanju trećeg djeteta stan prelazi u vlasništvo prije isteka ovih 20 godina", kaže Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Prva grupa parova, ključeve je dobila krajem prošle godine.Mladi do 30 godina, koji tri godine žive na dobojskoj adresi i nemaju nekretnine u vlasništvu, a u brak su stupili poslije 11 septembra prošle godine i dalje mogu da se prijave. Doboj je među prvim gradovima u Srpskoj iz čijeg se budžeta sufinansira kupovina stanova a plan je da se stambeno zbrine 100 parova.

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина