Narodna skupština Republike Srpske

Kasipović: Ubrzati likvidacioni postupak  

  • 13.03.2019. 12:43

Ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović rekao je danas da je cilj Nacrta zakona o likvidacionom postupku efikasniji, ekonomičniji i brži likvidacioni postupak sa što manjim troškovima.

Kasipović je istakao da se ovim zakonskim rješenjem uređuje likvidacioni postupak koji se sprovodi nad pravnim licima pred nadležnim sudovima u Republici Srpskoj. 

On je podsjetio da je Zakon o likvidacionom postupku u primjeni od 2002. godine, i od tada nije mijenjan niti dopunjavan. 

"Ministarstvo pravde Republike Srpske, kao ovlašteni obrađivač ovog zakona, primilo je inicijativu Privredne komore Republike Srpske i okružnih privrednih sudova u Republici Srpskoj, da je potrebno pristupiti izmjenama i dopunama ovog zakona, odnosno donošenju novog zakona", rekao je Kasipović u Narodnoj skupštini Republike Srpske, obrazlažući zakonsko rješenje. 

On je naglasio da je zakonskim odredbama uveden i skraćeni dobrovoljni likvidacioni postupak. 

"Predložili smo solidan tekst, a može biti poboljšan sugestijama poslanika. Vjerujem da ćemo veoma brzo Narodnoj skupštini Republike Srpske dostaviti još kvalitetniji prijedlog ovog zakonskog rješenja", dodao je Kasipović. 

Poslanici u Narodnoj skupštini saglasni su da je navedeno zakonsko rješenje kvalitetno, posebno odredbe koje se odnose na dobrovoljnu likvidaciju preduzeća. 

Narodna skupština razmotrila je navedeno zakonsko rješenje. 

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок