Objekat oko 50 mjesta

Karantin spreman u Šamcu

  • 25.03.2020. 19:10

Kreveti su postavljeni, grijalice uključene, hrana je obezbijeđena. Izvršena je dezinfekcija objekta, a ljekari su provjerili ispunjava li minimum uslova. Broj građana koji u Šamcu ulaze u BiH je smanjen, ali karantin za njih je spreman.

Objekat za karantin na graničnom prelazu Šamac ustupila je Uprava za indirektno oporezivanje. Kapacitet objekta je oko 50 mjesta.

Građanima Srpske na licu mesta u prostorijama karantina radiće se brisevi, a dalji put zavisi od rezultata. Za putnike iz drugogo entiteta biće organizovan prevoz.

"Pozitivni idu u republički karantin, negativni idu u svoje lokalne zajednice i preuzimaju ih DZ  lokalnih  zajenica. Što se tiče građana Federacije koj se budu ovde zatekli MUP će u toku 24 sata jednom organizovati konvoj za prevoz iz RS na teritoriju Fedracije", izjavio je Milan Novitović, načelnik Štaba za vanredne situacije Republike Srpske.

Struju, vodu i sve što je potrebno za opremanje karantina obezbijedila je lokalna zajednica. Podsjećaju, da on nije namijenjen onim koji krše mjeru samoizolacije. 

"Za one koji ne poštuju rješenja i zdravstvenoj izolaciji mi ćemo u toku sutrašnjeg dana postaviti određen  broj šatora ovdje kao dopuna ovom karantinu za sve one koji na području opštine Šamac ne budu poštovali mjere obavezne izolacije", ističe Đorđe Milićević, načelnik opštine Šamac.

Nadzor nad osobama u karantinu vršiće lokalni Dom zdravlja. Uz njhove dvije ekipe, pomagaće im i kolege iz Modriče. 

"Ovdje će biti 24-časovni režim rada, što znači četir ekipe će se smjenjivati ovdje", kaže Jovan Živković, epidemiolog i direktor Doma zdravlja Šamac.

I dva inspektora iz opštine Šamac pomagaće kolegama iz republičke inspekcije. Oni će obavljati poslove sanitarnog inspektora u karantinu. Sve pripreme za njegovo organizovanje obavljene su u protekla dva dana. 

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.