Prvi predsjednik Republike Srpske

Karadžić: Srpski narod pobijedio - slobodan u svojoj državi

  • 20.03.2019. 22:25

Prvi predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić poručio je da su srpski narod i on već pobijedili, da je stvorena Republika Srpska i da su Srbi slobodni u svojoj državi.

Marko Sladojević, advokat i član tima odbrane Radovana Karadžića, pročitao je u izjavi za RTRS ovu poruku koju je nakon presude napisao prvi predsjednik Republike Srpske. 

"Srpski narod i ja zajedno sa njim smo već pobedili. Republika Srpska je stvorena, a srpski narod slobodan je u vlastitoj državi. Žrtva koju ja podnosim je manja od drugih. Hiljade i hiljade mladića je svojim životima izgradilo Republiku Srpsku. Mnogi su postali ratni invalidi. Najveće žrtve su podnele majke, čiji su sinovi, najčešće sinovi jedinci, dali život za slobodu srpskog naroda. To su istinske žrtve“,

„Nismo se predavali ni kada je bilo daleko teže, pa ni ovako utamničen neću nikada prestati da se borim za istinu o našoj pravednoj borbi u ratu koji nam je nametnut i u kom su stradala sva tri naroda. Svaki rat, naročito građanski, izrodi počinjene zločine koje je naša država, ako je znala, osuđivala i procesuirala. Mi smo se časno borili za slobodu i jednakost srpskog naroda u Bosni i Hercegovini. Zato uvek i svuda budimo dostojanstveni, ne mrzimo druge i ponosno čuvajmo ono što je iznad nas – Republiku Srpsku", poručio je Karadžić.

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута, очекују вас најновије информације и занимљивости из земље и свијета, интересантни гости и саговорници.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Емисија: Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Величанствени вијек: Косем (12+)

    Тридесет седам година од смрти Сулејмана Величанственог започиње запањујућа прича о владарици Османског Царства Махпеyкер Кöсем Султан.