Uvrede na račun patrijarha Irineja

Karadžić-Jovičević: Stavovi Mektića i Vukanovića nisu primjereni, iako su lični

  • 10.10.2019. 12:14

Funkcioner SDS-a Sonja Karadžić Jovičević izjavila je danas Srni da Dragan Mektić i Nebojša Vukanović iznose lične, a ne stavove SDS-a o NJegovoj svetosti patrijarhu srpskom Irineju.

"Ne mislim da su im stavovi primjereni, iako su lični. SDS je kao državotvorna stranka vratila Srpskoj pravoslavnoj crkvi /SPC/ zasluženo mjesto i značaj nakon 45 godina u kome je Crkva imala podređen položaj u odnosu na ostale vjerske zajednice", rekla je Jovičevićava.

Ona je podsjetila da je SDS vratio vjerunauku u škole i običaje u srpske porodice.

"Ukoliko se željelo komentarisati nešto što se odnosilo na one kojima su uručeni oredeni SPC, moglo se uraditi mimo NJegove svetosti patrijarha srpskog Irineja. Odluke našeg patrijarha može komentrisati Sinod SPC, pa tek onda da se mi, eventualno, usudimo da iznesemo neko mišljenje koje bi i tada moralo biti sa velikim oprezom", rekla je Jovičevićeva, podsjetivši da srpski narod ima najviše povjerenja u SPC.

Vukanović je juče na svom blogu objavio tekst pod naslovom "Raskolnik i Juda srpski u mantiji" u kojem je iznio bezobzirne uvrede na račun NJegove svetosti patrijarha Irineja, nazvavši ga "moralnom i ljudskom nakazom u mantiji u devetoj deceniji života".

Тагови: