Potpredsjednik Narodne skupštine Srpske

Karadžić Јovičević: Presuda rezultat političkog pritiska

  • 20.03.2019. 19:51

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Sonja Karadžić Jovičević izjavila je da je današnja presuda Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove kojom je njen otac Radovan Karadžić osuđen na doživotnu zatvorsku kaznu, očigledno rezultat političkog pritiska i da nema nikakve veze sa pravom, pravdom, činjenicama i dokazima.

Jovičevićeva je izjavila Srni da smatra da nije ni pregledano ni analizirano ono što je tim odbrane prvog predsjednika Republike Srpske uradio u žalbenom procesu. 

"Tim odbrane, sa samim Karadžićem na čelu, postigao je veliki uspjeh time što u presudi nema kvalifikacije da je počinjen genocid u sedam opština tako da više nema nikakvog osnova da iko ikada Republiku Srpsku proglašava genocidnom", naglasila je Jovičevićeva. 

Ona je izrazila nadu da će istina kad-tad ugledati svjetlost dana i da će narodi u BiH, kad konačno dođu do istine, moći da se pomire i da žive normalno. 

"Do tada mislim da će biti sve teže i teže", konstatovala je Jovičevićeva. 

Što se porodice tiče, Jovičevićeva je istakla da današnja presuda ne mijenja ništa u odnosu na prvostepenu presudu. 

"Idemo dalje dostojanstveno", dodala je ona. 

Međunarodni rezidualni mehanizam za krivične sudove u Hagu izrekao je danas prvom predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću drugostepenu presudu kojom ga je osudio na kaznu doživotnog zatvora.

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм