Kalinić: Inckov odlazak u penziju izgleda da je najviše obradovao njega samoga

  • 26.12.2020. 14:53

Inckov odlazak u penziju izgleda da je najviše obradovao njega samoga-spasav ga iz nemoguće situacije u koju je u BiH dospio svojim ukupnim višegodišnjim angažovanjem, smatra Dragan Kalinić, savjetnik srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodik.

"Kod nas u Srpskoj ostaće upamćen po kontroverznim izvještajima u SB UN, po držanju interesa samo jedne strane u BiH i u tim izvještajima ali i u radu spornog Savjeta za implementaciju kao i u mnogim političkim nastupima. Možda to nije "želio" ali je na kraju tako ispalo. Zanemario je činjenicu da su brojni političari u Republici Srpskoj za ovih 25 godina od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma u međuvremenu maturirali i da komunikacija sa njima po bilo kom važnom pitanju mora biti nešto više od treniranja učiteljske strogoće", rekao je Dragan Kalinić.

Kalinić je istakao da ko god da dođe na mjesto visokog predstavnika, po njegovom mišljenju, legitimni politički autoriteti u Srpskoj neće mijenjati stav: da je odlazak OHR neophodan kao i odlazak stranih sudija iz Ustavnog suda BiH.

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.