Prvi predsjednik Narodne skupštine

Kalinić: Uklanjanje srpske zastave opovrgava ZAVNOBiH

  • 24.11.2018. 16:48

Prvi predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske nakon potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma Dragan Kalinić izjavio je Srni da nasilno uklanjanje zastave Republike Srpske iz zajedničkih prostorija Predsjedništva BiH u Sarajevu najdrastičnije opovrgava ZAVNOBiH i političku tezu da je "BiH i muslimanska i srpska i hrvatska i obrnuto".

Kalinić je naglasio da je "najbolji odgovor na pitanje zašto Republika Srpska ne slavi 25. novembar kao svoj praznik stigao juče upravo iz Predsjedništva BiH od novopečenih majorizatora Željka Komšića i Šefika DŽaferovića". 

"Postavlja se logično pitanje: kako i ova postdejtonska BiH može biti i srpska ako se zastava Republike Srpske, po Ustavu ravnopravnog entiteta u BiH, proglašava nepoželjnom i tobože mimo zakona u najvišoj zajedničkoj instituciji te BiH", rekao je Kalinić. 

On je podsjetio na davne 90-te godine prošlog vijeka kada je, pored ostalog, sve počelo sa zastavama, nastavilo majorizacijom srpskih predstavnika i, na nesreću, nastavilo i okončalo tragičnim ratnim sukobom. 

"Zato je jučerašnji nastup predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika bio hrabar, politički principijelan i odgovoran, zasnovan na sasvim jasnoj platformi moguće koegzistencije tri naroda i dva entiteta. Jer, samo tako je i moguće doprinijeti miru, stabilnosti i napretku BiH na zdravim osnovama". zaključio je Kalinić.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)