Previranja u SDS-u

Kalinić: Bosić dobio što je zaslužio, vratilo mu se ono što je meni uradio

19:19, 10.07.2018.
Izvor: ATV
Thumbnail
Svakodnevna previranja u SDS-u kulminirala su eliminacijom Mladena Bosića, poručuje to za ATV nekadašnji član SDS-a Dragan Kalinić. Sudbina se kaže ponavlja u ovoj stranci, a to bi trebalo da zabrine ozbiljne ljude u SDS-u ukoliko takvih još i ima. 

Kalinić poručuje i da se Vukota Govedarica nije odrekao Bosića jer je bio loš, već birajući  Obrena, Govedarica  bira probosansku politiku, koju kako tvrdi, SDS i zagovara. Nakon deceniju Mladen Bosić je dobio ono što je i zaslužio jer je on bio taj koji je isključio Kalinića iz stranke, koji je svojevremeno bio smijenjen voljom Visokog predstavnika, a ne naroda. 

“Lično sam zadovoljan što je Bosića sustigla karma i što mu se vratilo isto što je meni uradio prije više od 10 godina i to na pravdi Boga, isključio me iz SDS-a zaboravljajući da je SDS pod njegovim bajnim rukovođenjem doživio šest poraza, a pod mojim tri velike pobjede,” rekao je Kalinić.

Da je ovo još jedan svojevrsan poraz Mladena Bosića potvrđuje i to što ne želi da bude ni nosilac kompenzacione liste. Kao utjehu predsjednik SDS Vukota Govedarica mu je obećao dobru poziciju u Domu naroda. Da li je to dovoljno dobra zamjena Bosić ponovo nije htio da komentariše. Zato je Govedarica sinoć u Trebinju rekao da je Bosić dragocjen za SDS i da im nije bitna funkcija koliko rušenje režima. Vjeruje da je prednost Petrovića u odnosu na Bosića najbolja opcija za SDS.

“Što se tiče Bosića ja u toj pobjedi sam uvjeren da će Bosić u drugom domu Parlamenta BiH imati značajnu ulogu i poziciju, uvjeren sam u to,” naveo je Govedarica.

Uvjeren je i Mladen Bosić  da neće zastupati iste interese kao Obren Petrović pa zato i ne želi po svaku cijenu  da bude poslanik u Parlamentu BiH, što je prije nekoliko dana i rekao za ATV. Nedavno je takođe rekao i da neće da komenatariše odluke koje donosi Govedarica, jer sebe smatra najodgovornijim što se Vukota Govedarica uopšte našao na čelu SDS-a.