Pale

Jugović: Puna podrška Vlade i predsjednika Srpske

  • 07.10.2020. 15:58

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da je poruka današnjeg susreta sa predsjednikom Republike Srpske Željkom Cvijanović da Srpska, Vlada Srpske i sve njene institucije čvrsto stoje iza lokalnih zajednica i da se u narednom periodu očekuje puna podrška u realizaciji planiranih projekata na području ove lokalne zajednice.

Jugović je rekao novinarima da je tokom posjete predsjednika Srpske Palama razgovarano o realizaciji investicionih projekata koje opština sprovodi, kao i o uticaju epidemije virusa korona na punjenje budžeta opštine i realizaciju svih segmenata poslovanja opštine, počevši od subvencija, podsticaja, stipendija, pronatalitetne politike.

"U svakom slučaju možemo biti zadovoljni", naveo je Jugović.

On je rekao da u narednom periodu na području opštine Pale treba da budu realizovani projekti koji su već potpisani, dodajući da je jedina mana trenutno nedostatak investitora i njihova velika zauzetost na prostoru Sarajevsko-romanijske regije.

Jugović je istakao da se može očekivati da svi projekti budu realizovani na vrijeme.

On je rekao da je Cvijanovićeva posjetila i vrtić "Bubamara", gdje se gradi dodatni objekat koji treba da primi oko 120 djece.

Jugović je naglasio da je i to dokaz da opština Pale ide naprijed, kao i da je ove godine upisano više 20 osnovaca.

"Sve to pokazuje da se opština Pale razvija i raste i kao načelnik sam ponosan na to. Djeca su naša radost, naša budućnost i nada Republike Srpske", rekao je Jugović, koji je zahvalio predsjedniku Republike Srpske Željki Cvijanović za posjetu.

Cvijanovićeva je danas posjetila i Doma zdravlja Pale, gdje je u toku sanacija zgrade.