Slava opštine Pale

Jugović: Ponosni na realizovane infrastrukturne projekte

21:48, 26.08.2019.
Izvor: Srna
Načelnik Pala Boško Jugović rekao je večeras, na svečanoj sjednici Skupštine opštine povodom slave opštine - Velike Gospojine, da je lokalna vlast ponosna na realizovane infrastrukturne projekte.

"Mnogo smo uradili, a radi se još. Dvanaest objekata je u gradnji, imamo sedam ugovorenih, a za sedam su u toku tenderske procedure", naveo je Jugović. 

On je istakao da će svi njegovi koraci biti usmjereni na dobrobit stanovnika Pala i izrazio uvjerenje da će za iduću slavu imati još mnogo čime da se pohvale. 

Prema njegovim riječima, između ostalog, u planu je gradnja parka na Palama, širenje obdaništa, gradnja mosta prema Lukama, dovođenje investitora u Poslovnu zonu "Famos", gdje, kako kaže, postoji najava dva potencijalna. 

"Mnogo toga će biti izazov, ali samo izazovi mogu dati rezultat", naglasio je Jugović. 

Predsjednik SO Pale Siniša Lasica rekao je da je između dvije slave urađeno mnogo, te da je ovo razvijena sredina. 

"Treba nam više stanovnika, ali po napretku smo grad. Imamo čime da se pohvalimo", istakao je Lasica. 

On je naglasio da su Pale jedna od rijetkih opština u Srpskoj gdje je budžet usvojen jednoglasno. 

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković naveo je da je opština Pale jedna od najvažnijih za grad jer ima najviše stanovnika od svih šest gradskih opština, a najveća je i kada je riječ o privredi i potencijalima u toj oblasti. 

Prema njegovim riječima, zasluge opštine Pale su velike jer je u određenom vremenu ovdje formirana skupština grada i zavod za izgradnju grada, koji je bio veoma značajan u poslijeratnom periodu kada su građena nova naselja za spas sarajevskih Srba koji su bili primorani da izađu. 

Vuković naglašava da se 25 godina kasnije može reći da su Pale ostvarile ogroman rast i ističe da je grad Istočno Sarajevo uvijek bio dio razvojnih projekata u ovoj opštini. 

On je dodao da su ranije gradili fakultete, sportsku dvoranu, a ove godine obezbijedili sredstva za gradnju atletske staze na Stadionu "Vlajko Petrović" i za Kulturni centar gdje će izdvojiti 200.000 KM. 

Svečanoj sjednici SO Pale i svečanoj akademiji prisustvovali su savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Boško Tomić, potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Sonja Karadžić Jovičević, načelnik Istočnog Novog Sarajeva Ljubiša Ćosić, bivši načelnici i predsjednici SO Pale, predstavnik Ambasade Bugarske u BiH, direktori javnih i privatnih institucija, te brojne druge zvanice.