SDS

Još nije poznat nosilac liste za izbornu jedinicu dva, za PD PS BiH

  • 05.07.2018. 19:21

Obren Petrović ili Mladen Bosić?  I dalje je nepoznanica oko koje se lomi u SDS-u. Ko će biti nosilac liste za Parlamentarnu skupštinu iz izborne jedince dva, nije jasno ni nakon posjete prvog čovjeka SDS-a Doboju. Vukota Govedarica nije htio pred kameru, a sve će poručuje biti poznato do ponedeljka. 

Lider SDS-a sa prvim čovjekom Doboja sastao se u prosotrijama gradske uprave. Stigao je u prijepodnevnim časovima, zadržao se nekih pola sata, ali sadržaj razgovora sa Petrovićem nije želio da otkrije. 

Na pitanje da li je bliži rješenju i ima li odluke, Govedarica je u prolazu odgovrio da ima još vremena i da će sve biti poznato do 9. jula, kada je rok. Petrović ne krije da se pričalo o kandidaturi i da još čeka odluku organa partije. 

„Kako sam ja shvatio predsjednik ima odluku Glavnog odbora da razgovara sa mnom i Bosićem, tako da je to u kontekstu toga. Vjerovatno će onda poslije toga predsjednik ili Predsjedništvo, nisam član ni Glavnog odbora ni Predsjedništva, tako da ja samo očekujem da se odluka donese ovih dana, da znamo, da ja znam na kom sam mjestu da li sam uopšte na listi,“ rekao je Obren Petrović, gradonačelnik Doboja.

Mladen Bosić kamere je izbjegao, a ni u prolazu nije htio ništa da komentariše. 

Predsjednik glavnog odbora SDS-a Milan Miličević nije odgovarao na telefonske pozive. Kao ranije, tako i danas, spekuliše se da je poziciji nosioca liste ipak bliži Petrović. Nakon sastanka sa liderom stranke, nije mnogo otkrio, ali je, kao i Govedarica, bio vidno raspoložen. Nezvanično, mogli bi da presude glasovi koje Petrović može da donese SDS-u. Ne treba zanemariti da drži konce u dobojskom odboru SDS-a, koji je među jačim, i da je na prošlim izborima sa pozicije kandidata za gradonačenika osvojio više od 20 hiljada glasova.