Opšti izbori

Da li je uopšte bilo istraživanja javnog mnjenja?

  • 29.06.2018. 15:13

U medijima se pojavila informacija o rezultatima istraživanja za koja još nije sigurno da li uopšte postoje, i ako postoje ko ih je naručio - UNDP ili NDI.

Pokušali smo proveriti navode, međutim, u Nacionalnom demokratskom institutu su nam rekli da na naša pitanja ne mogu odgovoriti jer je direktor trenutno na godišnjem odmoru, a osoblje Instituta, kažu, nije ovlašćeno da daje izjave za medije.

U IPSOS-u koji se navodi kao autor istraživanja, u kratkom telefonskom razgovoru poručuju da svoje rezultate ne objavljuju javno. 

Na istraživanje javnog mnjenja o izborima u kojem se veća podrška daje kandidatima Saveza za promjene, danas su reagovali i portparol SNSD-a Radovan Kovačević i Srđan Mazalica, član Glavnog odbora ove stranke, zbog toga što je promijenjen naručilac istraživanja. 

Kovačević je naveo da je "BN televizija" juče kao naručioca tog navodnog istraživanja, prvo potpisala UNDP, s ciljem da sve djeluje vjerodostojno, ali je, kada je shvatila da bi zbog toga mogla imati ozbiljne probleme, to promijenila i u tu svrhu "dobila podršku NDI, organizacije koju vode ljudi bliski porodici Klinton", za koje Srbi dobro znaju šta im misle i žele.

Srđan Mazalica je na društvenoj mreži Tviter komentarisao tu situaciju.

Zanimljivo je i da, prema istraživanju koje daje prednost kandidatima Saveza za promjene, kada su u pitanju stranke, sam SNSD ima prednost ispred Saveza za promjene.
 

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.