Narodna skupština Srpske

Još nije definisano poskupljenje struje

  • 25.09.2019. 19:16

Nekoliko opozicionih poslanika prekinulo je redovno skupštinsko zasijedanje da bi najavili proteste protiv poskupljenja struje do koga još nije ni došlo.

Koliko, kome, da li i na koji način bi struja mogla da poskupi nije definisano, ali u proteste se ide, iako nije još poznato ni protiv čega tačno. Dozvolu za proteste su ipak dobili, ali lokacija im nije po volji.

"Trg je zabranjen, ići ćemo u park, gdje god da može, trga nema, ali struje veće ima", rekao je Draško Stanivuković, poslanik PDP-a u NSRS.

Riječ je o sakupljanju ličnih i političkih poena poručuju poslanici SNSD-a. Niko kažu nikad nije ni rekao da će struja za domaćinstva poskupjeti u ukupnoj strukturi, već da je riječi bilo o poskupljenu samo onima koji struju koriste za luksuz.

"Ponavljam radi građana, radi javnosti, radi Draška Stanivukovića koji uznemirava javnost, koji hoće tobož radi dnevne politike i ima potrebu da izvede građane, u park ili na trg, da tobož nešto, pokaže, ali nema šta da pokaže. Ako je Drašku Stanivukoviću toliko krivo što će mu se uvećati račun zbog njegovog luksuza i njegove vile koja ima enormnu potrošnju, evo ja sam maloprije sa šefom kluba SNSD dogovorio, da jedan dio od naših primanja, izdvojimo za Draška Stanivukovića", istakao je Ilija Tamindžija poslanik SNSD-a u NSRS. 

Premijer Radovan Višković u nekoliko navrata objašnjavao je kako je poskupljenje zamišljeno. Rekao je i da nikakav termin nije određen, ali da za domaćinstva koja troše do 500 kilovata poskupljenja neće ni biti.

Nove tarife električne energije bi trebalo da budu definisane na način da će potrošnja do 500 kilovata imati istu cijenu, a oni koji troše od 500 do 1.000 kilovata će plaćati nešto višu, dok će za potrošnju veću od 1.000 kilovata cijena biti tržišna.

Тагови:
  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм