SDS napravio Vukotu Govedaricu

Jerinić: U SDS-u nema demokratije

  • 16.12.2018. 15:32

Boris Jerinić, koji je isključen iz SDS-a, izjavio je danas da u SDS-u nema ni "d" od demokratije i demokratske stranke, jer pojedinci odlučuju da podobni donose odluke o onima koji imaju rezultate.

Jerinić ističe da je SDS "napravio Vukotu Govedaricu i Mladena Bosića, a ne obratno", dok je stranku napravio narod i njeni članovi. 

"Nažalost, pojedinci iz ove stranke odlučili su da podobni odlučuju o onima koji imaju rezultate. To je razlika između njih i nas iz Doboja koji smo se sve vrijeme borili da prvenstveno rezultat bude mjerilo svih privilegija", rekao je Jerinić novinarima u Doboju. 

Komentarišući jučerašnju sjednicu Skupštine SDS-a, koja nije održana, jer nije postignuta saglasnost o učešću delegatima iz Doboja i Čelinca, Jerinić je rekao da je Skupština SDS-a najveći stranački organ koji bira predsjednika, a ne obratno. 

"Ne može predsjednik stranke poništiti Skupštinu, dok Skupština može razriješiti predsjednika. Tu je očigledno izgubljen koncept", rekao je Jerinić. 

On kaže da je Govedarica isključio iz stranke četiri člana Skupštine SDS-a iz Doboja, dok ostali članovi raspuštenog Gradskog odbora SDS-a Doboj nisu isključeni iz stranke i trebalo je da imaju učešće na stranačkoj Skupštini. 

Jerinić je kao primjer naveo da je raspušten i Opštinski odbor SDS-a u Brčkom, ali da je Mladen Bosić ipak član Skupštine SDS-a. 

"Zašto ne bi Dejan Starčević i Ognjen Mitrović bili članovi Skupštine iako je raspušten Gradski odbor SDS-a Doboj. Oni su sebi uzeli za pravo da misle da mogu na takav način da rade. To nije demokratija, ni `d` od demokratske stranke", istakao je Jerinić. 

Skupština SDS-a, na kojoj je trebalo da bude donesena odluka o raspisivanju redovnih unutarstranačkih izbora, nije održana juče. Predsjednik stranke Vukota Govedarica rekao je da, iako je bilo kvoruma, nisu postojali uslovi da ona bude održana, jer se radno predsjedništvo nije moglo dogovoriti o tome da li raspušteni članovi iz Doboja i Čelinca imaju pravo učešća.

Тагови: