Gradonačelnik Doboja

Jerinić potvrdio: U septembru izgradnja novog administrativnog centra u Doboju

  • 02.06.2021. 15:28

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić najavio je da će najkasnije u septembru početi rušenje starog objekta gradskog administrativnog centra i početak izgradnje novog.

Jerinić je rekao novinarima da je u toku tenderski postupak, da je predviđeni rok izgradnje tri godine, te da će u novom administrativniom centru biti smještene gradske i republičke službe i ustanove.

– Čim dobijemo izvođača i završe se rokovi predviđeni Zakonom o javnim nabavkama te potpišemo ugovor, očekujemo početak radova – izjavio je Jerinić.

On je naveo da će građani biti blagovremeno obaviješteni o privremenom izmiještanju administrativnih službi iz objekta predviđenog za rušenje, apelujući na sugrađane da budu strpljivi.

– U ranijem periodu obezbijedili smo i kupili određene poslovne prostorije u užem dijelu grada Doboja, kojih imamo sasvim dovoljno do izgradnje novog objekta administrativnog centra – izjavio je Jerinić.

On je najavio da će u novom objektu biti smještene sve gradske službe, s obzirom na to da su do sada pojedine dislocirane na oko desetak lokacija, i naveo da će u međuvremenu sve službe imati privremeni smještaj, uključujući i one koje su bile smještene u objektu Doma vojske, a koji je nedavno prodat.

Jerinić je istakao da je do rušenja starog administrativnog centra moralo doći uprkos brojnim renoviranjima i adaptacijama, usljed loše statike i upitne bezbjednosti objekta, prema procjeni vještaka.

– Dobio sam odgovor da je nemoguće izvršiti asanaciju objekta. I ovo je projekat koji se gradi jednom u sto godina – rekao je Jerinić.

On se osvrnuo i na negativne komentare povodom izgradnje novog objekta, navodeći da će negativnih komentara uvijek biti, šta god da se uradi.

– Obično je to neko sa lažnog profila, ljudi koji iza sebe ništa nisu napravili, i njih će uvijek biti – rekao je Jerinić i poručio da prihvata sve dobronamjerne kritike u interesu građana.

Тагови:
  • 07:00 Свет пољопривреде (Р)

    Пољопривредна емисија дугогодишње традиције доноси провјерене информације знања и искуства која интересују сваког пољопривредника.

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина