Gradonačelnik Doboja

Jerinić: Molim građane da ostanu smireni i da nikoga ne osuđuju

12:41, 26.03.2020.
Izvor: ATV
Nakon što je u Doboju potvrđen prvi slučaj zaraze virusom korona, Gradski štab za vanredne situacije Doboj održao je sjednicu nakon koje je gradonačelnik Boris Jerinić poručio da građani ostanu smireni i da nikoga ne osuđuju.

Molim i javnost i naše sugrađane da ostanu dosljedni da nastavimo daljnju borbu sa pandemijom, da ne osuđujemo ljude koji su zaraženi. Oni se nisu zarazili svojom voljom nego što su pomagali drugima pogotovo kada je riječ o ljekaru, a djeca su bez simptoma, a stariji su prenosnici virusa", rekao je Jerinić.

Jerinić je poručio još jednom da moli građane da nikoga ne osuđuju nego da nastave sa poštovanjem mjera koje je grad donio.

"Zahvaljujemo se doktoru Stevandiću koji je zadužen ispred Tima za praćenje provođenja mjera danas u gradu Doboju gdje smo upoznali Tim sa svim onim preduzetim mjerama i preporukama Republičkog štaba za vanredne situacije, ali i grada Doboja", rekao je Jerinić i pozvao ljude na stalnu izolaciju i smanjenje kretanja, i da se prate preporuke stručnjaka i ljudi koji prate ovu situaciju.

"Epidemiološka služba zbog slučaja u Doboju već uveliko radi i biće svi prvi kontakti testirani u toku današnjeg dana i nadamo se da ćemo u što kraćem roku imati te rezultate", poručio je Jerinić.

Gradonačelnik Doboja je rekao da je Institut za javno zdravstvo obezbijedio dovoljno testova da se napravi prvi krug testiranja.

"Prve kontakte da već danas testiramo, a sve u cilju da izolujemo sve one ljude koji bi mogli biti pozitivni. Naravno da smo preduzeli još niz mjera kao što je dezinfekcija radnog mjesta pacijenta itd. Ukoliko ne bi bilo pozitivni, mogli bi reći da smo na vrijeme odreagovali, ali pratićemo situaciju", rekao je Jerinić.

Situacija je ozbiljna i molim za strpljenje. Postajemo umorni i nervozni, ali ovo su ključni momenti kada treba da ostanemo pribrani i svjesni.

"Tražićemo klaster prvog pacijenta u gradu Doboju i to ćemo u što kraćem vremenu imati", poručio je Jerinić.