Јerinić: Grad platio troškove smještaja u Domu učenika

  • 03.08.2020. 15:58

Gradska uprava Doboj platila je troškove Domu učenika za smještaj sugrađana pozitivnih na virus korona, a to se očekuje i od opština čiji su građani po istom osnovu boravili u toj ustanovi, rekao je danas gradonačelnik Doboja Boris Jerinić.

Jerinić je rekao novinarima da je po tom pitanju prethodno obavio razgovor sa upravom Doma učenika.

"Grad Doboj je dao finansijsku podršku i platio sve usluge za građane grada Doboja i ja mislim u najmanju ruku je obaveza mene kao gradonačelnika i njih kao načelnika da misle na svoje građane , da svojim građanima barem toliko mogu da subvencionišu i da daju određeni iznos Domu učenika",izjavio je Jerinić.

On je zahvalio uposlenicima ove ustanove, koji inače rade sa djecom, jer su neobučeni bili spremni da požrtvovano rade sa licima pozitivnim na virus korona.

"Ja mislim da je u najmanju ruku svih, pogotovo evo sada ću reći načelnika Teslića, u najmanju ruku je neozbiljno, neodgovorno , i ja nevidim šta je problem da za svoje građane ne može da izdvoji 8.000 KM.Ako ne može da izdvoji 8.000 KM ne treba ni biti načelnik", izjavio je Jerinić.

Dom učenika u Doboju je zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije u maju određen za republički objekat za izolaciju karantinskog tipa, u kojem su do jula boravila asimptomatska lica pozitivna na virus korona ili sa lakšom kliničkom slikom.

Načelnik opštine Teslić Milan Miličević rekao je ranije novinarima da je Dom učenika u Doboju dostavio opštinskoj upravi fakturu u iznosu od 8.000 KM za boravak Teslićana u ovoj ustanovi.

On je naveo da je spreman da plati ovu fakturu ukoliko se tako izjasni Republički štab za vanredne situacije, čijim zaključkom je dobojski Dom učenika i određen za republički objekat za izolaciju karantinskog tipa.

Milićević je rekao da od Republičkog štaba za vanredne situacije nije dobio odgovor na upit, kao ni od Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske s obzirom da je riječ o licima koja su zdravstveno osigurana.

Načelnik opštine Derventa Milorad Simić izjavio je da je neprijatno iznenađen ispostavljenom fakturom dobojskog Doma učenika.