Gradonačelnik Doboja

Јerinić: Doboj da postane najkonkurentniji grad u Srpskoj i BiH

  • 29.10.2019. 13:54

Gradonačelnik Doboja Boris Јerinić rekao je da lokalna vlast nastoji da ovaj grad postane privredno najkonkurentniji u Republici Srpskoj i BiH, i u tome ima podršku Vlade Srpske, predsjednika Srpske Željke Cvijanović i srpskog člana Predsjedništav BiH Milorada Dodika.

Јerinić je istakao da je gradska administracija servis svih građana i privrednika, čije incijative očekuje kako bi ova lokalna zajednica postala dobro mjesto za ulaganje.

"Spremni smo da njihove prijedloge, sugestije i mišljenja uvažimo, da olakšamo njihov rad", rekao je Јerinić novinarima, nakon današnjeg sastanka Privrednog savjeta Doboja.

On je ukazao na pozitivne efekte odluke za privrednike o popustu od 30 odsto na jednokratno uplaćenu rentu i naknadu za građevinsko zemljište, što su već tri investitora iskoristila.

Јerinić je naveo da su na današnjem sastanku privrednici ukazali na potrebu korigovanja iznosa komunalne takse, te najavio da je naložio lokalnim službama da sačine odgovarajuću analizu sa preporukama.

On je najavio da će se u prvoj sedmici decembra održati treći Sajam zapošljavanja, s obzirom na pozitivne efekte prethodna dva, a s ciljem smanjenja odlaska radne snage.

Јerinić je poslije dugogodišnje pauze za iduću godinu najavio i održavanje sajma privrede.

Privrednici su istakli da očekuju da Gradska uprava u skladu sa svojim nadležnostima obezbijedi bolji privredni ambijent, i da, uprkos korekcije iznosa komunalnih i određenih parafiskalnih taksi, unaprijedi komunikaciju sa privrednicima.

Тагови: