Gradonačelnik Doboja

Jerinić: Amfilohije mi je bio predavač, SPC je izgubila najvećeg mislioca 21. vijeka

  • 30.10.2020. 20:31

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić poručio je da je odlaskom Amfilohija SPC izgubila najvećeg mislioca 21. vijeka.

"Sigurno da SPC je izgubila najvećeg mislioca 21. vijeka. Lično sam poznavao mitropolita Amfilohija, bio mi je i predavač. Znam da je vaskrsao SPC u Crnoj Gori, ali i srpski narod. Ostavio je veliki pečat, ne samo u SPC, nego u crkvi u cjelini. Njegovi dogmati su izučavani na akademijama u Rusiji. Uz vladiku Atanasija jedan od najvećih mislilaca SPC-a u ovoj današnjici. Srpski narod u Crnoj Gori je izgubio vođu koji je okupio sve dobre domaćine", kaže Jerinić.

Zadovoljan sam ponašanjem sugrađana u pandemiji

"Broj pozitivnih u Doboju stavlja nas u sredinu. Ovaj talas se dosta širi i zbog toga apelujem na građane da poštuju mjere", kaže Jerinić.

"Imate broj ljudi koji nemaju nikakvu odgovornost. Imate sada slučaj da pojedinci pozivaju ljude da ne nose maske, ne poštuju mjere i to koriste u političke svrhe. I nemaju nikakvu odgovornost, 15. septembra će reći da su se zaigrali u kampanji", poručuje gradonačelnik Doboja i dodaje da je većina građana svjesna i znaju da moraju biti odgovorni i poštovati mjere.

"Puno toga je uloženo u Dom zdravlja. Komunalna preduzeća, toplana, vodovod funkcionišu. Imali smo povećanje od 700 zaposlenih u Doboju. Tome doprinose ovi javni radovi, koridor C5. Bitno je da se to nastavi, ali naravno da smo pogođeni. Ugostitelji, svadbeni saloni i slično", kaže Jerinić.