Sastanak predstavnika koalicionih stranaka

Jedinstvena podrška zajedničkim kandidatima

  • 15.08.2018. 13:01

Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović izjavila je danas nakon sastanka sa predstavnicima koalicionih stranaka u Trebinju da je koalicija SNSD-DNS-SP testirana i dokazana i da traje više od 20 godina.

"Zadovoljstvo je kada koalicija funkcioniše na lokalnom, kao i na republičkom nivou. Dosta toga smo uradili zajedno, napravljen je jedan katalog svih dostignuća - onoga što smo obećali, a šta uradili za Trebinje", dodala je Cvijanovićeva. 

Prema njenim riječima, sve što je obećano ili je urađeno ili je realizacija u toku. 

Ona je naglasila da sve stranke koalicije imaju istu viziju za Republiku Srpsku i da je politički cilj jaka i stabilna Srpska, jaka svaka njena opština i grad. 

Cvijanovićeva je istakla da je došlo do stabilizacije javnih finansija i da je Vlada Srpske u stanju da investira širom Republike. 

"Ove godine se u Trebinju se realizuje oko tri miliona KM investicija od Vlade iz programa od 120 miliona koje se plasiraju širom Republike. U prethodnim godinama smo investirali više od 75 miliona KM u različite kapitalne projekte koji su strateški važni za Trebinje i njegove stanovnike", dodala je Cvijanovićeva, koja je predsjednik Vlade Republike Srpske. 

Ona je napomenula da treba dodati i 54 miliona KM koji su plasirani preko Investiciono-razvojne banke kao podrška privredi i poljoprivredi, što je doprinijelo jačanju poslovnih aktivnosti i novoj dinamici kada je u pitanju poljoprivreda. 

Cvijanovićeva je zahvalila predstavnicima svih koalicionih stranaka, dodajući da su u Trebinju napravljeni rezultati koji se ne mogu zanemariti. 

"Idemo u pobjedu kao velika, ozbiljna koalicija, u kojoj su stavovi jedinstveni", naglasila je Cvijanovićeva. 

Predsjednik Gradskog odbora (GO) DNS-a Trebinje Petar Ivanković rekao je da ovaj odbor daje iskrenu i bezrezervnu podršku zajedničkim kandidatima koalicije za predsjednika Republike Željki Cvijanović i za srpskog člana Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku. 

Predsjednik GO SP-a Rajko Ćapin istakao je podršku socijalista zajedničkim kandidatima i izrazio zahvalnost na njihovom naporu i istrajavanju na zaštiti integriteta Srpske. 

"Sve ovo govori o našem dobrom i sadržajnom koalicionom odnosu koji će proizvosti pobjedu na predstojećim izborima", istakao je Ćapin. 

Predsjednik GO Ujedinjene Srpske Mijat Šarović istakao je da je na sastanku izraženo jedinstvo koalicije u kojoj je u Trebinju i ova stranka. 

"Svi očekujemo veliku i ubjedljivu pobjedu. Ujedinjena Srpska daje punu podršku svim projektima Vlade Srpske i kandidatima ove koalicije za predsjednika Republike i člana Predsjedništva", dodao je on. 

Cvijanovićeva se nakon ovoga sastala sa članstvom SNSD-a u Trebinju i podijelila članske karte novim članovima.