Javnost u Srpskoj osudila nove Stanivukovićeve ideje

  • 12.07.2020. 19:24

Novi gaf Draška Stanivukovića. Poslanik PDP-a i kandidat za gradonačelnika Banjaluke, ne prestaje da šokira sa svojim izjavama - najnovija ideja je takozvani park mira u Banjaluci, sa statuama vojnika tzv. Armije BiH, HVO-a i Vojske Republike Srpske. Tokom gostovanja na jednoj sarajevskoj televiziji, mlada nada PDP-a je predočio javnosti šta bi on, između ostalog, volio da uradi ako postane gradonačelnik najvećeg grada u Srpskoj.

"Ja na primjer, kao gradonačelnik Banjaluke imam jednu želju - ja bih volio da napravim park, park mira. Park mira gdje bi bila statua centralna, tri različita vojnika, koja stoje na jednoj podlozi, da kažemo - ljudi, to je iza nas", rekao je Draško Stanivuković, kandidat PDP za gradonačelnika Banjaluke.

Planovi Stanivukovića, očekivano, naišli su na osudu u javnosti Republike Srpske. Ovakva izjava ne smije proći nezapaženo, poručuje Marko Šukalo, savjetnik predsjednika SNSD-a. Svi mi gledamo u budućnost, razvijamo privredu, ali bez suštinskog oslanjanja na istoriju, nemamo šta da tražimo kao narod u budućnosti - smatra Šukalo.

"Ti vojnici, tzv. Armije BiH, i tzv. HVO-a, ni u ratnim vremenima nisu ušli u Banjaluku, i neće ni sada u doba mira. Pa ni u vidu spomenika. To dobro neka zna Draško Stanivuković, i ja mislim da jedan takav čovjek, koji je spreman da proda vjeru za večeru - u političkom Sarajevu - i njima, ne zaslužuje nikakvu podršku srpskog naroda", izjavio je Marko Šukalo, savjetnik predsjednika SNSD-a.

Ovakvo nešto je sramno uopšte spominjati u Banjaluci, poručuju iz Boračke organizacije Republike Srpske. Stanivuković takvim idejama minimizira skoro 24 hiljade žrtava srpskog naroda u ratu, ocjenjuje Goran Rogić.

"Nemam ja ništa protiv, ako će on to graditi, taj park, kako ga je već nazvao, mira, ali možda negdje na Baščaršiji, ako se tamo kandiduje za gradonačelnika. A da mu je sviralo iznad glave, da je učestvovao u ovom ratu, sigurno ne bi tako razmišljao", smatra Goran Rogić, predsjedavajući Predsjedništva Boračke organizacije Republike Srpske.

Stanivukovićev gaf nije prošao nezapaženo ni na društvenim mrežama. Na Tviteru, ispod originalne objave, pojavile su se salve kritika i komentara na Stanivukovićev račun. Neki su komentarisali da nakon ovoga ne treba trošiti pare na izbor gradonačelnika u Banjaluci, dok su drugi sarkastično preporučili da se iskopira sarajevski park mira, ili nazivi ulica u Hrvatskoj, sve u cilju - pomirenja.