Milorad Dodik

Javnost ne smije da zaboravi kako su Mektić i Vukanović vrijeđali patrijarha Irineja

  • 11.10.2019. 11:48

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik smatra da javnost ne smije zaboraviti da su član SDS-a Dragan Mektić i poslanik u Klubu ove stranke u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojša Vukanović vrijeđali i nipodaštavali NJegovu svetost patrijarha srpskog Irineja - što je nedopustivo.

"Oni ne zavređuju bilo kakav komentar, ali je sigurno da će javnost najbolje sve komentarisati. Javnost ne smije zaboraviti da su nipodaštavali našeg patrijarha kao vrhovnog autoriteta Srpske pravoslavne crkve /SPC/. NJihovo ponašanje je ispod svakog nivoa kritike i moje potrebe da bilo šta kažem", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je istakao da je SPC 800 godina očuvala srpski nacionalni identitet, vjeru, pismo kulturu i jezik.

"I da se nađe neko nakon 800 godina naše crkve i početkom novog milenijuma da je tako nipodaštava. Ako je bilo kome u srpskom narodu i Srpskoj potrebno objašnjavati njihove gnusne kvalifikacije, onda nema potrebe da se borim za takve ljude. Onome ko pripada našoj vjeri i sve razumije ne treba ništa objašnjavati, pa neću ni ja", rekao je Dodik.

Poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Nebojša Vukanović objavio je na svom blogu tekst pod naslovom "Raskolnik i Juda srpski u mantiji" u kojem je iznio uvrede na račun NJegove svetosti patrijarha Irineja, nazvavši ga "moralnom i ljudskom nakazom u mantiji u devetoj deceniji života", a ministar bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Dragan Mektić uputio je uvredu na račun patrijarha Irineja, nazvavši ga "nulom".

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина