Teslić

Javna rasprava o budžetu: Građani iznijeli svoje zahtjeve

  • 23.05.2019. 20:43

Tražimo da se u opštinskom budžetu obezbijede sredstva od 45.000 maraka za projekat zaštite od poplava u Stenjaku, poručili su to mještani tog teslićkog naselja. Oni nisu propustili priliku da svoje zahtjeve iznesu odbornicima tokom javne rasprave o budžetu.

"Poplavljeni dio Stenjaka traži da se podigne zid, zid je star 50 godina. Trebalo bi ga malo sanirati i podići za 40 do 50 centimetara. Tako bi riješili svoje velike, velike probleme", kaže Esad Hajrudin, iz naselja Stenjak.

I poljoprivrednici su u nezahvalnom položaju. Vremenske prilike im ne idu na ruku, veći broj njih ni poplave nisu zaobišle. Traže da se u budžetu obezbijede veća sredstva za podsticaje. 

"Visina podsticaja unazad nekoliko godina ne odražava potrebe podrške poljoprivrednoj proizvodnji. Svi govore treba zadržati mlade na selu, da rade, da nam sela ne opuste. Morali bi sredstva za podsticaje izdvajati značajnije", rekao je Dragomir Pavlović, poljoprivrednik iz Vitkovaca.

Nužno je da se budžet usvoji i to smo prenijeli načelniku opštine, kažu odbornici skupštinske većine. Oni su danas saslušali zahtjeve građana. Kažu da će kroz amandmane tražiti da se i ti zahtjevi uvrste. 

"Mi se nadamo i vjerujemo da ćemo usvojiti budžet. Da ćemo jedan dio tih šteta sanirati. Najveći problem je, globalno, što budžet nije izbalansiran, ima ogromna dugovanja koja mi još i ne znamo. Podugo insistiramo da se informišemo koliko je budžet u dubiozi mi sada možemo samo nagađati", rekao je Predrag Markočević, potpredsjednik Skupštine opštine Teslić.

To što na javnoj raspravi o budžetu opštine nije bilo teslićkog načelnika za odbornike je neprihvatljivo. Kažu da su Tesliću prijeko potrebni projekti na kojima će svi zajedno raditi. 

"Nemamo načelnika, nemamo zamjenika načelnika, načelnika finansija, mi razgovaramo o budžetu. To je jedna velika žalost. Ne znam na šta će ovo izaći u Tesliću. Šta se treba desiti da mi počnemo nešto da radimo", kaže Radislav Đurić, nezavisni odbornik.

Prijedlog budžeta opštine od oko 18 miliona maraka na Dnevni red će 30. maja, kada će zasjedati lokalni parlament.

 

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?