Ajdina Mešića novi predsjednik

Jakupović smijenjen, nova skupštinska većina u Prijedoru

  • 17.04.2019. 19:28

Mjesecima najavljivana, a danas je nova skupštinska većina, praktično, ozvaničena u Prijedoru, gdje je, do sada neprikosnoveni DNS otišao u opoziciju i ostao na samo šest odbornika.

Nova većina je danas smijenila prvog čovjeka lokalne skupštine, Seada Jakupovića, člana SDP-a BiH, a odmah zatim, za njegovog nasljednika, izglasala Ajdina Mešića iz SDA. Dok Jakupović poručuje da mu nije jasno šta mu se zamjera i zbog čega je smijenjen, Mešić kaže da rad skupštine treba da se uozbilji.  

"Kad kažem ozbiljnost, mislim na to da će se malo morati bolje pridržavati određenih statutarnih i poslovničkih odluka i odredbi", istakao je Ajdin Mešić, novoizabrani predsjednik Skupštine grada Prijedora.  

"Ovo nema veze sa imenom Seada Jakupovića i njegovim radom u Skupštini grada Prijedora. To je politika, većina je sada druga, ali sa ponosmo mogu reći da kroz grad mogu proći jer ostajem dosljedan svojim principima. Radio sam kako sam najbolje mogao", naglasio je Sead Jakupović, smijenjeni predsjednik Skupštine grada Prijedora.  

Vrijeme će pokazati da li je ova smjena bila ispravna, kaže Jakupović. Bilo je vrijeme za smjenu, odgovaraju mu iz SNSD-a. Navode samo neke zamjerke zbog kojih su podržali smjenu. 

"Skupštine nisu sazivane na vrijeme, da su sazivane tek kad gradonačelnik predloži dnevni red i da je išlo uvijek u usaglašavanje sa gradonačelnikom. To su samo jedne od grešaka koje on imao", rekao je Dalibor Pavlović, SNSD.  

Dobar je čovjek, ali su skupštini potrebne mlađe snage - i to se danas čulo među onima koji su željeli da Jakupoviću vide leđa. Gradonačelnik, DNS-ov Milenko Đaković, kaže da ne vidi razlog za smjenu. 

"Ja još jednom izražvam nezadovoljstvo za ovu smjenu,,ali politika je takva, broj ruku odlučuje o jednom ili drugom pitanju", istakao je Milenko Đaković, gradonačelnik Prijedora.  

DNS će sada imati nikad manje ruku u lokalnoj skupštini. Uz njih će opoziciono djelovati i smijenjeni Jakupović. Ovakav preokret u skupštini, uz nedavni odlazak i isključenje iz stranke četiri odbornika, mnogi vide kao dolazak teških dana za stranku Marka Pavića u gradu u kome je partija osnovana. 
 

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок